Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau - Comunicate de presa - Delegatie de lucru din Republica Moldova la DGASPC Bacau

Telefonul copilului

Statistici

Statistici
Unicef

Comunicate de presa


Delegatie de lucru din Republica Moldova la DGASPC Bacau

postat pe data de 26/04/2012Timp de doua zile, 25 – 26.04.2012, o delegatie din Republica Moldova se afla in vizita de lucru la DGASPC Bacau. Scopul vizitei este de a surprinde si de a intelege modul de functionare si impactul pe care il au serviciile si programele alternative institutionalizarii (case de tip familial, asistenta maternala, centre de recuperare, prevenire, integrare) asupra copiilor.

Intalnirea de lucru are loc ca urmare a parteneriatului dintre HHC si DGASPC Bacau, ca un model de buna practica pentru proiectele de dezinstitutionalizare. Fundatia Hope and Homes for Children Romania (HHC) prin intermediul Fundatiei Copil, Comunicare, Familie din Republica Moldova doreste sa sprijine proiectele de dezinstitutionalizare din Republica Moldova.

“Sintem gazde pentru doua zile, la solicitarea Fundatiei Hope and Homes for Children Romania. Sintem onorati ca au ales judetul Bacau si ne bucuram ca, moral, contrbuim la crearea de servicii in reforma din protectia copilului din Republica Moldova”, Sorin Brasoveanu, director general DGASPC Bacau.

“Intentionam sa restructuram o institutie in care sunt ocrotiti in prezent 80 de copii cu varste intre 0 si 7 ani. Este foarte important ca membrii delegatiei din Republica Moldova sa vada exact ce inseamna servicii alternative si in ce mod influenteaza vietile copiilor. Vrem ca in locul acestei institutii de mare capacitate din Republica Moldova sa infiintam un centru de primire in regim de urgenta, un centru maternal, o casa de tip familial, un centru de consiliere si o cresa”, Radu Tohatan, manager department operational HHC Romania.

In cursul zilei de 25 aprilie au fost vizitate doua case de tip familial din Bacau si un copil ocrotit la asistent maternal profesionist, iar in cursul zilei de 26 aprilie 2012 se viziteaza fostul centrul de plasament “Alexandra” din Onesti (ultima institutie de mare capacitate inchisa in judetul Bacau) si alternativele de tip familial deschise ca urmare a inchiderii Cr “Alexandra” din Onesti.

“Avem o relatie de colaborare de foarte multi ani cu DGASPC Bacau, experienta colegilor de aici ne ajuta si ne-a ajutat foarte mult inca de la creare. Ne-am dat seama ca protectia copilului exista in fiecare tara insa greutatile intampinate in rezolvarea situatiilor depind in mare masura de gradul de dezvoltare a tarii. Sint interesante instrumentele de lucru care se aplica la DGASPC Bacau si ne-a impresionat foarte mult modul cum se colaboreaza cu ONG-urile, e o relatie de parteneriat extraordinara”, Svetlana Chifa, director Directia Municipala Generala Protectia Copilului Chisinau.

Purtator de cuvant,

Alina Iftode
top

Ultimele poze din galerie