Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau - Informatii - Serviciul de prestatii sociale pentru persoanele cu handicap

Telefonul copilului

Statistici

Statistici
Unicef

Informatii


Serviciul de prestatii sociale pentru persoanele cu handicap

ultima modificare: 19/03/2010 09:44:35

Scopul Serviciului Prestatii Sociale Persoane cu Handicap este acordarea prestatiilor sociale - adulti si copii - in conformitate cu legislatia in vigoare.


Persoane cu handicap: in intelesul prezentei legi, sunt acele persone carora, datorita unor afectiuni fizice, mentale sau senzoriale, le lipsesc abilitatile de a desfasura in mod normal activitati cotidiene, necesitand masuri de protectie in sprijinul recuperarii, integrarii si incluziunii sociale

In viziunea S.P.S.P.H. persoana cu dizabilitati este considerata detinator de drepturi garantate prin lege si prin conventii internationale, respectand credinta ca toti oamenii sunt egali si trebuie respectati si valorizati.
Patru valori de baza ale tuturor actelor legislative din domeniul drepturilor omului sunt de o importanta deosebita in contextul dizabilitatii. Acestea se regasesc in toate activitatile S.P.S.P.H. si sunt:

Demnitatea fiecarei persoane, care este de o valoare inestimabila datorita valorii persoanei ca individ, nu datorita faptului ca aceasta ar fi „valoroasa” din punct de vedere economic sau in orice alt fel.

Conceptul de autonomie sau autodeterminare, care se bazeaza pe prezumtia capacitatii de auto-directionare a actiunilor si comportamentelor fiecarei persoane. Acest concept cere ca persoana sa fie plasata in centrul deciziilor care o privesc.

Egalitatea inerenta, innascuta a tuturor persoanelor, indiferent de diferentele dintre acestea.

Etica solidaritatii, care ii cere societatii sa sustina libertatea persoanelor, acordandu-le totodata sprijinul social corespunzator

Activitatile S.P.S.P.H. se desfasoara in conformitate cu prevederile Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, alte acte normative ce vizeaza asistenta si protectia speciala a persoanelor cu handicap si activitatea in functia publica, in cadrul serviciului public judetean de asistenta sociala;


Atributii:Activitatile sus-mentionate, implica:


Legislatie:

Protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au la baza urmatoarele principii:

Drepturile persoanelor cu handicap:

Prestatii sociale pentru persoanele cu handicap:

Adultul cu handicap grav:

Adultul cu handicap accentuat:

Adultul cu handicap mediu:

Adultul cu handicap vizual grav primeste pentru plata insotitorului o indemnizatie echivalenta cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi.

Copiii cu handicap grav:

Copiii cu handicap accentuat:

Copiii cu handicap mediu:

Explicatii:
BUGET PERSONAL COMPLEMENTAR – stabileste limitele cheltuielilor personale din cursul unei luni, in functie de gradul de handicap, pentru plata taxei de abonament radio/TV, a abonamentului telephonic cu impulsuri incluse si a taxei pentru abonamentul la curentul electric.

Acte necesare dosarului de acordare a prestatiilor sociale:

Adulti cu handicap:

Copiii cu handicap:

Precizari:

Alte drepturi si facilitati:Precizari:
Actele necesare solicitarii unui credit fara plata dobanzii:
Actele se depun la registratura A.N.P.H. Bucuresti


Structura S.P.S.P.H.

Gabi Tocila –Inspector de Specialitate - Sef serviciu;
Ionel Daniel Checherita – Inspector de specialitate;
Alexandru Virgil Plugaru – Inspector de specialitate;
Valentina Solomon – Inspector;
Ionut Andries – Inspector;
Maricica Aboritei Bostiog – Referent;
Mara Doroftei – Referent.
Tomozei Patricia - Inspector de Specialitate

Program de lucru
Bacau, str. Marasesti nr.13

Luni, Marti, Miercuri, Joi:
09:00 – 15:00

Date de contact: Gabi Tocila, sef serviciu - inspector de specialitate
top

Ultimele poze din galerie