Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru persoanele adulte cu dizabilitati Condorul
Date de contact
Centrul a fost înfiinţat ca institutie publica de protectie a copilului conform Hotărârii cu nr. 53/21.12.2000, emisă de Consiliul Judeţean Bacău, sub denumirea de Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Sever Bacău.
În anul 2001, conform cu Hotărârea nr. 31/22.06.2001, emisă de Consiliul Judeţean Bacău, a funcţionat ulterior, sub denumirea de Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi Bacău.
Prin Hotărârea nr. 35/24.04.2003 a Consiliului Judeţean Bacău, centrul s-a transformat în Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bacău.
Din anul 2005, în conformitate cu Hotărârea nr. 120/21.12.2004 a Consiliului Judeţean Bacău, unitatea şi-a schimbat titulatura în Centrul Rezidenţial ,,Condorul” Bacău.
Hotărârea nr. 30/17.03.2008, emisă de Consiliul Judeţean Bacău, dispune transformarea unităţii în Centrul Pilot de Servicii pentru Persoanele cu Handicap ,,Condorul” Bacău ca unitate de protecție specială a persoanelor cu handicap.
Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Dizabilitati „Condorul” s-a organizat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, fără personalitate juridică, conform Hotărârii Nr. 56/14.04.2009 a Consiliului Judeţean Bacău şi în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Hotărârea nr. 177/26.07.2019 a Consiliul Judetean Bacău dispune transformarea Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Dizabilitati „Condorul” în Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati „Condorul” Bacău.
Misiunea CIAPAD ,,Condorul” Bacău
Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ,,Condorul” Bacău are drept misiune generală accesul persoanelor cu handicap pe o perioadă determinată la găzduire, îngrijire, educaţie nonformală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, abilitare/reabilitare şi pregătire în vederea includerii sociale.
Centrul are o capacitate de 48 de locuri.
Centrul dispune de personal calificat, care beneficiază de formare profesională continuă.
Beneficiarilor li se asigură activități de îngrijire, de formare și dezvoltare a deprinderilor de autonomie personală și viață independentă, precum și activități de socializare, recreative și de menținere a sănătății.
Terapiile sunt asigurate de personal specializat şi răspund nevoilor specifice ale beneficiarilor:
- Terapie psihologică;
- Kinetoterapie;
- Ergoterapie;
- Art – terapie
- Socializare;
- Consiliere în vederea incluziunii sociale.
CIAPAD ,,Condorul” Bacău are ca scop menţinerea stării de sănătate a beneficiarilor, precum şi prelungirea duratei de viaţă a acestora, iar acolo unde este posibil, reintegrarea socio-familială a rezidenţilor.
CIAPAD ,,Condorul” manifestă deschidere către comunitate prin desfăşurarea de activităţi în colaborare cu membrii comunităţii şi diferite instituţii şi organizaţii şi participarea la activităţile comune ale DGASPC Bacău de informare a opiniei publice asupra problematicii persoanei cu handicap.