1 Iunie 2018 – Distracție și voie bună în “Orășelul Copiilor”

1 Iunie 2018 – Distracție și voie bună în “Orășelul Copiilor”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului organizează în premieră evenimentul ”Orășelul copiilor”, dedicat tuturor copiilor dornici de distracție și educație activă.

Proiectul ”Orășelul copiilor – Vreau să fiu om mare!” își propune să explice copiilor prin intermediul jocurilor care este rolul fiecărei instituții din oraș, importanța în implicarea socială și depășirea oricăror discriminări legate de etnie, gen, religie sau situație socială.

Această acțiune are ca obiectiv dezvoltarea unei bune și complete educații a tinerei generații, în cât mai multe domenii ale vieții de zi cu zi.

Evenimentul are loc cu sprijinul primarului Cosmin Necula si al Consiliului Local Bacău, în Parcul Cancicov, în zona centrală, lângă fântâna arteziană, în data de 1 iunie 2018, între orele 10.00-16.00.

Partenerii noștri, în organizarea și desfășurarea acestui eveniment sunt: Asociația Exploratori pentru viitor – Filiala Moldova și Fundația KTS, cărora le mulțumim pentru călduroasa colaborare.

La acest eveniment vor participa circa 700 de copii. Acestia vor fi elevi ai scolilor și grădinițelor din municipiul Bacău, dar și copii ce beneficiază de servicii de protecție specială oferite de DGASPC Bacău. Aceștia din urmă vor beneficia, ca în fiecare an, și de multiple și diverse activități în cadrul căsuțelor și apartamentelor sociale în care locuiesc, dar și în diferitele locații preferate de ei.

Spre exemplu, la Centrul Rezidential ”Pro-Familia”, activitățile vor fi structurate pe diferite zone: copiii de la complex Ștrand vor participa la picnic lângă lacul de acumulare Bacău și la spectacolul și activitățile pentru copii organizate în Supermarket Auchan, cei de la complex Bistrița vor merge în excursie la Piatra – Neamț, cei de la complex Margareta la Spectacol, la picnic și la jocuri recreative la Ștrandul Letea, iar cei de la Complex Pinochio vor participa la un picnic și jocuri distractive în parcul Gherăiești.

Copiii de la Rețeaua de Apartamente ”Casa mea” vor participa în orașele în care sunt ocrotiți (Bacău, Buhuși, Onești și Comănești) la activitățile organizate de DGASPC și primăriile respectivelor localități cu ocazia zilei de 1 iunie, dar și la un picnic în apropierea acestor localități. Ca parteneri în aceste activități mai pot fi enumerați: Centrul de Informare Europeana “EUROPE  DIRECT” Comănești, Clubul Elevilor Onesti și Campus – Ordinul Fraților Minori Capucini Custodia “Fericitul Ieremia”

In data de 31 mai 2018, începând cu orele 10.00, la sediul administrativ al Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul” Bacău, activitățile („provocate” și susținute de specialiștii nostri) se doresc a fi o „întâmplare” frumoasă, liberă, de mișcare, cântec, joc și voie bună, în cadrul cărora  „actorii” principali să fie copiii și pentru care ne propunem să le organizăm: activități sportive – traseu aplicativ, jocuri de mișcare (parașuta, elastic, mingi), carnaval, ateliere de desen și pictură, desene pe asphalt și facepainting.

Au fost invitați și vor participa și copii de la Centrul de Primire în Regim de Urgență , dar și din comunitate, beneficiari ai serviciilor noastre. Cei aproximativ 60 de copii participanți se vor bucura de primirea unor cadouri conținând jucării, dulciuri, fructe și alte alimente.

Copiii găzduiți în cadrul Modulului Maternal și Modulului Artemis, alături de mamele lor, vor participa la următoarele activități: Târgul vintage ,,Copiii și noi” – eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Persoanelor – Bacău în colaborare cu SELGROS Cash&Carry Bacău. Copiii vor fi încurajați și motivați să învețe practic, făcându-și ucenicia într-o activitate dinamică și creativă. Jocuri distractive, dulciuri, sucuri, baloane, cîntece în cadrul complexului.

Copiii de la Adăpostul ”Morcoveață”, împreună cu tinerii din cadrul Centrului Multifuncțional pentru Tineri în Dificultate ”Henri Coandă” sunt invitați de Parohia ”Sfântul Dumitru” – Narcisa la masa de prânz, alături de mai multi copii din Parohie si vor desfășura activități de socializare în cadrul Așezământului social-filantropic. La Adăpostul Morcoveață se organizează de voluntarii adăpostului o petrecere în aer liber.

Centrul de Servicii Sociale “Alexandra” Onești organizează împreună cu Asociatia “Incluziunea” Onesti, în data de 31 mai 2018, ora 10.00, festivalul “Împreună suntem puternici”.

Festivalul se va desfășura în foișorul Parcului Municipal Onești, unde vom sărbători și ne vom distra alături de prietenii noștri de la grădinițele și școlile partenere. Programul artistic va cuprinde momente de dans, cântece și poezii.

In perioada 4-6 iunie 2018, continuăm sărbătoarea copiilor, în cadrul unei excursii cu trenul la Piatra Neamț, pentru cei 32 de copii din Centrul de Primire în Regim de Urgență și Adăpostul ”Morcoveață”, cu următoarele obiective: vizită la Gradina Zoologică, plimbare cu Telegondola, prânz la McDonalds și vizită în Parcul Central.

Ziua Internațională a Copilului va fi marcată în mod cu totul festiv în cadrul DGASPC Bacău pe toate planurile. În toate centrele, căsuțele și apartamentele, copiii vor beneficia de o masă festivă, petreceri și voie bună, astfel încât să simtă fiecare din copiii ocrotiți că are o copilărie de care se poate bucura pe deplin.