1 Iunie – Bucuria Copiilor

in toate centrele din cadrul DGASPC Bacau aceasta zi va fi marcata prin activitati ludice, de recreere, spectacole, mese festive, concursuri, cadouri si alte bucurii oferite cu drag celor care ne coloreaza viata si ne multumesc zilnic prin afectiunea si zambetele lor.

Ca de fiecare data, ziua de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, este prilej de mare sarbatoare in centrele pentru ocrotirea copilului din cadrul DGAPC Bacau, iar programul din acest an va fi unul foarte antrenat si distractiv.

Copiii din Centrul Rezidential „Pro-Familia” Bacau, pe 31 mai, vor participa la activitatile desfasurate in oras (Parcul Catedralei, Parcul Cancicov, Teatrul Bacovia), la activitatile organizate in „Oraselul Copiilor” la Auchan, iar o parte vor merge in excursie la P. Neamt-Cheile Bicazului-Lacu-Rosu. Pe 1 Iunie se va organiza un picnic la Lacul Bacau, in zona Insulei de Agrement si in Parcul Gheraesti. Altii vor participa la activitatile organizate la spatiul de joaca de si vor lua masa la un restaurant din cadrul Arena Mall.

Pe data de 28 mai, incepand cu orele 10.30, la casuta de tip familial „Dragos Voda”, din str. Dragos Voda, nr. 4 bis, din cadrul Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul” Bacau, mascote si animatori vor intretine atmosfera de bucurie a celor 40 de copii participanti – din sistemul rezidential si din comunitate – cu face-painting, modelaj de baloane, dansuri si cantece. Actiunea face parte din cadrul unui proiect social initiat de un grup de studenti din anul III de la Facultatea de Marketing din cadrul Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau (sub indrumarea doamnei conf. univ. dr. Diana PRIHOANCa).

La Reteaua de Apartamente „Casa Mea” din Bacau, in data de 01.06.2015, copiii vor participa la serbari organizate cu ocazia zilei de 1 iunie la Mall si in Parcul Cancicov Bacau. Cei 12 copii de la apartamentele din Buhusi vor organiza o serbare campeneasca la Runc si serbari la Clubul Elevilor- Buhusi pe 1 iunie de la ora 10.00. 18 copii din trei apartamente sociale din Comanesti vor participa la o serbare campeneasca pe dealul supanel de la ora 10.00. La serbarea din Parcul Municipal Onesti, vor participa 18 beneficiari din cadrul celor trei apartamente sociale.

Centrul Rezidential „Henri Coanda” Bacau va organiza incepand cu ora 10.00 concursul de talente „E ziua mea!!!” (muzica, dans, poezie, teatru, desen), apoi „Jocurile Copilariei” (desene pe asfalt, sotron, rummy, sah, campionate de sarituri cu coarda si elasticul, jocuri sportive).

De la ora 14.00, urmeaza masa festiva, dupa care discoteca copiilor.

De la ora 17.00 – un grup de copii va participa la activitatea organizata in Parcul Cancicov.

in cadrul Centrului de Primire in Regim de Urgenta Bacau, in data de 02.06.2015, la ora 15.30, va avea loc o actiune comuna cu voluntarii de la FSC, prin care vom marca Ziua copilului cu distractii in aer liber in Parcul de la Bazinul de inot.

La Centrul de interventie specializata in domeniul protectiei familiei (Centrul Maternal) se vor organiza pe 1 iunie, de la ora 10.00: „Crosul noilor sperante”, desene pe asfalt, jocuri cu baloane, recital de poezii, cantece si ghicitori si premierea tuturor copiilor.

La Centrul de Servicii Sociale „Alexandra” Onesti (in colaborare cu Asociatia Incluziunea Onesti), in data de 29 iunie 2015 in Parcul Municipal Onesti, copiii vor participa activ la spectacolul organizat de Primaria Onesti cu mai multe numere de dans modern si calusarii modernizati.
Copiii Adapostului de zi si de noapte pentru copiii strazii ,,Morcoveata” vor participa la concertul sustinut de Nicole Cherry de la Teatrul de vara, vor vizita Aeroportul International ,,George Enescu” Bacau si vor efectua activitati specifice zilei de 1 iunie.