Activitate outdoor cu beneficiarii Reţelei de Apartamente „Casa mea”

Activitate outdoor cu beneficiarii Reţelei de Apartamente „Casa mea”

Echipa Reţelei de Apartamente „Casa mea” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a iniţiat o colaborare cu reprezentanții Asociaţiei „Door to outdoor”, din dorinţa de a facilita accesul copiilor care beneficiază de o măsură specială de protecţie la activităţi ce promovează educaţia şi sănătatea în natură.

În data de 21.08.2019, un număr de 11 copii au plecat din Bacău în prima lor aventură pe munte. Punctul de plecare al traseului a fost intrarea în rezervaţia Cheile Sugăului – Munticelu, chiar la intrarea în Cheile Bicazului.

Urcuşul a urmat poteci şerpuite printr-un peisaj montan deosebit, format din creste şi tancuri cu forme ciudate. Popasul binemeritat de la creasta Piatra Glodului a alungat oboseala urcuşului şi a oferit energie celor care îşi doreau să găsească intrarea spre Peştera Tunel, dar i-a încântat şi cu frumoasa perspectivă spre Munţii Hăşmaş şi cariera de calcar.

Traseul de coborâre a fost lin şi prietenos prin poienile largi străbătute de firave izvoare cu fân proaspăt cosit. Întreaga aventură a fost finalizată cu o escaladă uşoară, pe un perete dedicat începătorilor, cu echipament adecvat oferit de echipa Asociaţiei „Door to outdoor”.

A fost punctul de maxim interes, copiii reuşind să parcurgă cu succes traseul amenajat special pentru ei. Întreaga pregătire pentru escaladă a fost deosebită iar demonstraţia practică oferită de echipa asociaţiei a stârnit aplauzele tuturor.

Toţi participanţii, cu mic, cu mare, au format o echipă frumoasă, s-au sprijinit şi s-au încurajat şi cu siguranţă şi-au creat amintiri frumoase care îi vor însoţi în viaţă.

Mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă această minunată experienţă şi ne dorim ca împreună să putem pregăti şi alte activităţi pentru copii.