Adolescenta si capcanele acestei varste

In perioada 02 – 07 martie 2017,cu ocazia Zilei mondiale a luptei impotriva exploatarii sexuale(4 martie) specialistii Biroului de consiliere pentru copilul strazii, copilul repatriat si copilul – victima a traficului de persoane, din cadrul Complexului de servicii sociale pentru interventie în situatii de urgenta în domeniul protectiei copilului, împreuna cu reprezentantii Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacau, au desfasurat actiuni de informare / constientizare a elevilor din Colegiul National Pedagogic ”Stefan cel Mare” Bacau, Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau si Liceul Tehnologic „J.M. Elias” Sascut.

Tema acestor activitati a fost „Adolescenta si capcanele acestei vârste” si s-a facut referire în special la fenomenul traficului de persoane si a efectelor negative ale acestuia asupra tinerilor.

Elevii au facut cunostinta cu aspectele teoreticesi au fost implicati în exercitii practice care au avut drept scop, întarirea informatiilor primite. Tinerii au analizat diverse studii de caz, au vizionat secvente video cu si despre victime ale traficului de persoane si au fost încurajati sa participe la dezbateri cu privire la efectele negative si consecintele actelor de trafic.

In urma acestor intalniri interactive, tinerii au manifestat un interes deosebit fata de subiectele discutate si au propus abordarea de noi teme legate de caracteristicile psihologice si dificultatile intervenite in etapa adolescentei.

Avand in vedere efectul scontat, aceste actiunivor fi continuate si replicate in alte unitati de invatamant din judetul Bacau.