Agenda 8 martie 2016

Astazi, 8 martie 2016, o delegatie formata din doamna Carmen Aura Raducu – Ministru al Fondurilor Europene, doamna Tove Bruvik Westberg Ambasador al Regatului Norvegiei in Romania, precum si doamna Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF in Romania, s-a aflat in judetul Bacau intr-o vizita de lucru in cadrul Proiectului ” Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul judetului Bacau”.

Pe agenda s-au aflat doua obiective principale:

In prima parte a zilei ( 10.00-11.00)Vizita in comuna Poduri – aici delegatia a vizitat 2 familii in dificultate identificate in contextul realizarii recensamantului social realizat cu sprijinul aplicatiei AURORA, urmand a beneficia de sprijin integrat din partea echipei comunitare (asistentul social si asistentul medical comunitar). Interactiunea cu membrii familiei a fost facilitata de catre asistentul social si asistentul medical din cadrul Proiectului. Atat dna Ministru Raducu cat si dna Ambasador Tove Bruvik au discutat cu membrii familiilor respective, incercand sa cunoasca dificultatile si realitatile vietii de zi cu zi.

Incepand cu ora 11.30 – intalnire de lucru la sediul UAT Moinesti avand ca obiectiv principal analiza interventiilor dezvoltate in cadrul modelului ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul judetului Bacau” precum si evaluarea oportunitatilor de a asigura sustenabilitatea modelului cu sprijinul fondurilor europene.

La aceasta intalnire, au participat si : Dl Dragos Benea – Presedinte CJ; Sorin Ailenei –Manager public –institutia Prefectului; Sorin Birladeanu –Director DGASPC Bacau; Theodora Sotcan –Inspector General –ISJ; Amalia Diaconu –Director CJRAE ; Cecilia Lucaci – sef departament DSP, echipa de coordonatori judeteni si lucratori comunitari din cadrul Proiectului; reprezentanti ai DAS Moinesti si UAT Moinesti; Gazda evenimentului – Viorel Ilie –Primar UAT Moinesti.

Interventiile participantilor punctat teme importante precum:

Rolul pachetului minim de servicii si al interventiilor dezvoltate in cadrul modelului pentru adresarea in mod integrat a provocarilor din sfera asistentei sociale, educatiei si zonei de sanatate publica ;

Importanta cooperarii inter sectoriale la nivel local, precum si a colaborarii cu institutiile judetene;

Cooperarea inter sectoriala la nivel judetean;

Sustenabilitatea si replicarea modelului : oportunitatea utilizarii fondurilor europene pentru replicarea pachetului minim de servicii.

Recensamantul comunitar la nivelul localitatii Moinesti: primele rezultate.

Interventia DGASPC Bacau a fost realizata de catre Dl Sorin Birladeanu –Director si a avut ca tema prezentarea constrangerilor identificate in furnizarea serviciilor sociale la nivelul judetului dar si oportunitatilor create prin implementarea acestui proiect.