Am fost premiati din nou la Gala Premiilor de Excelenta Administratie.ro

In acest an, la Gala Premiilor de Excelenţa Administraţie.ro au fost aşteptaţi sa participe lideri ai instituţiilor administraţiei publice romaneşti: primari, viceprimari, prefecţi, subprefecţi, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, reprezentanţi ai Guvernului Romaniei şi instituţiilor guvernamentale, senatori, deputaţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale administraţiei publice din Romania. Orice instituţie din administraţia publica locala şi centrala a putut inscrie proiecte in competiţia Premiilor de Excelenţa in Administraţie!

DGASPC Bacau s-a prezentat cu proiectul Centrul de resurse pentru tineri in situatie de risc si Invat, Stiu, Pot, transmitand cate un material in format word sau pdf de maxim 5000 de caractere (2 pagini), cu rezumatul proiectului si linkuri catre paginile web unde acest proiect este expus pe larg www.crtbacau.ro, Facebook.

Reamintim ca proiectul Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc se desfasoara in perioada februarie 2015-decembrie 2016, in judetul Bacau. Beneficiarii sunt 1000 de tineri aflati in situatie de risc inclusiv din mediul rural din care 200 de tineri de etnie roma, 350 de parinti/tutori care vor primi servicii specifice de suport pentru cresterea gradului de constientizare cu privire la nevoia de educatie si sustinere a tinerilor, 70 profesionisti inclusiv voluntari si de etnie roma, care furnizeaza servicii tinerilor aflati in situatii de risc.

Obiectivul acestui proiect il reprezinta imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor in situatii de risc din judetul Bacau, dezvoltand un pachet de activitati integrate, efective si eficiente care sa garanteze oportunitati egale si conditii adecvate pentru participare activa a acestora la toate aspectele vietii sociale.

La inceputul anului 2016, Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc a obtinut o noua finantare prin facilitatea PLUS. Prin intermediul acestor fonduri, in conditiile acreditarii si licentierii, Centrul de resurse pentu tineri ofera 4 cursuri pentru formare profesionala, 28 de specialisti si 140 tineri vor avea posibilitatea de a fi formati in domeniile solicitate pe piata muncii, 140 de tineri vor participa la o tabara cu caracter educational.

Prin acordarea acestei facilitati s-au prelungit si o parte din activitatile initiale ale proiectului: identificare, evaluare, informare, orientare, promovare, acompaniere, consiliere, dezvoltare personala si profesionala, integrare sociala.

Proiectul ”Invat, Stiu, Pot” se desfasoara in perioada 1 aprilie-31 decembrie 2016, in municipiul Bacau, beneficiari fiind 22 adolescenti si tineri din institutiile rezidentiale din judetul Bacau si/sau adolescenti si tineri vulnerabili din judetul Bacau. Exista si un parteneriat incheiat cu mediul privat pentru formarea profesionala a beneficiarilor in domeniul coafurii.

Obiectivul acestui proiect imbunatatirea calitatii vietii adolescentilor si tinerilor din centrele rezidentiale de protectie, dar si din comunitatile din judetul Bacau, prin investiţia in formarea profesionala şi dezvoltarea abilitaţilor de viaţa in vederea facilitarii accesului pe piaţa muncii.
Proiectul institutiei noastre care a primit anul acesta premiul de excelenta este Centrul de Resurse pentru tineri in situatii de risc.

Domnul director al DGASPC Bacau, Sorin Birladeanu, a declarat: ”Felicit intreaga echipa pentru efortul comun sustinut in implementarea acestui proiect si remarc faptul ca modul de implementare a acestui proiect a fost determinant in fi desemnat ca un proiect de succes si de reprezentantii Administratie. ro. Suntem pentru a doua oara reprezentati la aceasta gala si iata ca ne intoarcem din nou cu premiul de excelenta.”

Toate proiectele nominalizate pentru inscrierea in competitia Premiilor de Excelenta in Administratie vor fi publicate intr-un volum ce va fi distribuit ulterior participantilor la eveniment, precum si conducerii Ministerului Administratiei si Internelor, membrilor Guvernului, membrilor comisiilor de Administratie din Camera Deputatilor si Senat, precum si liderilor organizatiilor profesionale din administratia publica.

Gala Premiilor de Excelenţa in Administraţie este un eveniment anual dedicat in exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din Romania, specialiştilor, autoritaţilor şi profesioniştilor din domeniu. Cea de-a XII-a ediţie a avut loc pe 29 septembrie 2016, la Ana Hotels in Poiana Braşov. Acest eveniment, care a capatat notorietate de-a lungul anilor, evidentiaza eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administraţiei publice din Romania, premiaza iniţiativele pozitive ale specialiştilor din administraţie şi proiectele importante pe care reprezentanţii administraţiei locale şi centrale le-au susţinut.