Autosesizare a DGASPC BACĂU

Autosesizare a DGASPC BACĂU

În urma prezentării în presa și mass-media națională a cazului unui tânăr abuzat în timpul unei anchete de poliție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, ca instituție care promovează respectarea drepturilor copilului, s-a autosesizat.

Prin Compartimentul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii, s-a luat legătura cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, pentru identificarea tânărului în cauză și a reprezentanților legali ai acestuia. După aceasta, se va contacta familia acestuia pentru a se prezenta serviciile gratuite de care poate beneficia adolescentul, respectiv informare, consiliere psihologică și consiliere juridică.

După obținerea acordului reprezentanților legali și al tânărului, se va întocmi un plan personalizat de Consiliere, urmând să fie implementate procedurile de lucru în astfel de cazuri.
Se va colabora cu instituțiile statului abilitate în oferirea de informații în sprijinul anchetei deja demarate în urma abuzului.
Amintim că, în conformitate cu prevederile legale naționale și internaționale, reprezentanții instituțiilor statului sunt obligați să promoveze și să respecte drepturile copiilor.