Autosesizare – Drama unei familii ramase pe drumuri

in urma articolului „Drama unei familii ramasa pe drumuri” din data de 28.07.2015, aparut in Cotidianul Desteptarea”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau s-a autosesizat.

Specialistii Serviciului Management de Caz s-au deplasat la locuinta in care se afla familia in cauza pentru o evaluare a situatiei. Acestia considera ca situatia celor patru copii in varsta de 11 ani, in varsta 9 ani, in varsta de 2 ani si in varsta de 2 luni nu necesita preluarea lor in sistemul de protectie, dar, in scopul prevenirii separarii acestora de familia naturala, este necesara sprijinirea materiala a familiei.

Astfel, responsabilul de caz a propus sprijinirea numitilor Michiu Mihai si Ciovor Gabriela, care in prezent locuiesc intr-o camera cu chirie pe strada Stadionului, municipiul Bacau, judetul Bacau, de catre Fundatia SERA Romania prin identificarea si plata unei chirii pe o perioada de sase luni de catre O.N.G.-ul mentionat.

Mentionam faptul ca D.G.A.S.P.C. Bacau a intocmit si transmis o adresa scrisa catre DAS Bacau, in vederea analizarii situatiei, intocmirii Planului de servicii centrat pe familie si copii si a interventiei, in conformitate cu competentele detinute, cu respectarea prevederior legale in vigoare.

Cazul va ramane in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau si va fi monitorizat de Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau pentru identificarea si aplicarea celor mai eficiente metode si mijloace de interventie pentru depasirea situatiei de risc.

Va multumim pentru colaborare!