Autosesizare

in urma articolului si-a filmat cumnata minora in baie” din data de 17.07.2015 aparut in Cotidianul Desteptarea”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau s-a autosesizat.

Specialistii Biroului de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii au demarat o ancheta cu privire la situatia minorei B.S., in varsta de 14 ani, cu domiciliul in municipiul Moinesti, jud. Bacau.

in conformitate cu prevederile Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului republicata in 2014, au fost sesizate si autoritatile publice locale pentru identificarea familiei in cauza, eventual cu sprijinul organelor de politie, si intocmirea anchetei sociale din care sa reiasa care sunt conditiile si mediul in care este crescuta si educata minora B.S. si sistemul relational din aceasta familie.

De asemenea, Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Moinesti i s-a solicitat oferirea de servicii primare familiei si copilului in conformitate cu Art. 5 (3) din actul normativ mai sus mentionat si obtinerea de declaratii scrise ale reprezentantilor legali ai minorei din care sa reiasa opinia acestora cu privire la oportunitatea includerii minorei intr-un program de consiliere in cadrul Biroului de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii din cadrul DGASPC Bacau.

Cazul va ramane in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau si va fi monitorizat de Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Moinesti pentru identificarea si aplicarea celor mai eficiente metode si mijloace de interventie pentru depasirea situatiei de risc in care se afla minora.