Băcăuani cu dizabilităţi au concurat la „Relay Run around Europe”

Băcăuani cu dizabilităţi au concurat la „Relay Run around Europe”

Participarea la competiția sportivă “Relay Run around Europe” a devenit tradiție pentru sportivii cu dizabilități din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău. Și în acest an, insitituția noastră a răspuns prezent invitației domnului Jerzy Chrabecki președintele Asociației „Integrative Meetings of Friends” de a lua parte la acest eveniment.

În perioada 01.07.2019 – 09.07.2019, o echipă formată din 5 beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, alături de alte 50 de persoane cu dizabilităţi ce provin din Austria, Polonia şi Ucraina, au alergat la cea de- a 21-a ediție a “Relay Run around Europe” – sub sloganul “Nu am mai fost încă acolo”.

Circuitul de alergare a început Iași, iar traseul a traversat 4 țări: România, Republica Moldova, Ucraina și Polonia. Punctul de final / finish al competiției a avut loc la Nidzica – Polonia.
Traseul de 1200 de km a fost împărțit în 7 etape, iar echipele au aleargat pe rând 400 km între orasele: Iași→ Bălți → Hotim→ Lviv→ Kovel→ Kobryn→ Grodna → Nidzica.

Pe traseu s-au vizitat orașe istorice și obiective turistice interesante, în orașele Chocim, Kamianets-Podilskyi, Ternopil și Lviv.
Această competiție este o manifestare a normalității oferind persoanelor cu dizabilități șansa la o viață de calitate superioară, de autorealizare personală, evidențiindu-și abilitățile și capacitățile fizice și de rezistență la efort fizic, motivându-i să-și demonstreze că nu sunt cu nimic diferiți față de ceilalți membri ai societății.

Pentru persoanele cu dizabilități, participarea la acest eveniment reprezintă o modalitate de a-și crește capacitatea de efort fizic, de a lega sau întări prietenii atât în cadrul echipei cât și în afara ei, de a capăta abilități legate de autoîngrijire sau gospodărire prin participarea activă la pregatirea mesei, a locului de campare și în general la toate activitatile sportive și socio-culturale în care echipa este angrenată. Echipa de la centrul Răcăciuni a fost mereu apreciată pentru determinare, camaraderie, organizare și capacitate de efort.
Relay Run va fi urmat de a 59- a ediţie a Decathlonului – competiție sportivă internațională rezervată persoanelor cu dizabilități, în perioada 05 – 08 august, în Grimma/ Leipzig Germania, România v–a fi reprezentată, ca în fiecare an de o delegație de sportivi băcauani din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, specialiști și beneficiari, din centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități.