Băcăuani cu dizabilităţi au participat la “Relay Run around Europe”

Băcăuani cu dizabilităţi au participat la “Relay Run around Europe”

Și în acest an, aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi ce provin din Austria, Cehia, Germania, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şiUcraina, participă la “Relay Run around Europe”. Această manifestare constituie o expresie a normalităţii, o şansă oferită persoanelor cu dizabilităţi de a-şi demonstra abilităţile, capacităţile de care dispun dovedind că nimic nu-i deosebeşte de ceilalţi membri ai societăţii.

În perioada 07.08.2018 – 12.08.2018 o echipăformată din 6 beneficiari ai Centrului de Recuperareși Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni din cadrulD.G.A.S.P.C. Bacău, au reprezentat România,participând  la a 20- a ediție a  

Relay Run around Europe” – sub sloganul “20.Relay Run a FMI, pe urmele Greciei antice”.

S-a ales ca probă ştafeta, deoarece echipele au aleargat pe rând cei 600 km, ruta fiind împărțită în 7 etape.

Circuitul de alergare a început pe Muntele Olympus, iar traseul a traversat cele mai intersante locuri ale Greciei antice. Acestea sunt Thermopile, Delphi, Thebes, Marathon, stadionul primelor jocuri Olimpice moderne de la Atena, mormântul lui Agamemnon din Mykenes, Kalamata și Orașul Agrilos ( cunoscut pentru castelele fabuloase ). Punctul de final / finish al competiției a avut loc la stadionul vechi al Jocurilor Olimpice din Olympia.

Pentru persoanele cu dizabilități, participarea la acest eveniment reprezintă o modalitate de a-și creștecapacitatea de efort fizic, de a lega sau întări prieteniiatât în cadrul echipei cât și în afara ei, de a capătaabilități legate de autoîngrijire sau gospodărire prinparticiparea activă la pregatirea mesei, a locului de campare și în general la toate activitatile sportive șisocio-culturale în care echipa este angrenată. Echipade la centrul Răcăciuni a fost mereu apreciată pentrudeterminare, camaraderie, organizare și capacitate de efort.

Relay Run va fi urmat de a 58- a ediţie a Decathlonuluicompetiție sportivă internaționalărezervată persoanelor cu dizabilități, Bacăul fiind gazdă pentru a doua oară, în perioada 27 – 29 august, la care vor participa în jur de 150 de persoane cu dizabilități.

Invitația pentru echipa noastră a venit de la președintele Asociației „Integrative Meetings of Friends”, domnul Jerzy Chrabecki.