Bacaul a avut rezultate remarcabile si la a doua editie a Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala

Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala a avut loc marti, 17 martie 2015, la Ateneul Roman din Bucuresti.
Evenimentul, organizat de catre Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania, a celebrat Ziua Mondiala a Asistentei Sociale recompensand performanta si excelenta celor care si-au adus contributia la dezvoltarea asistentei sociale si la promovarea profesiei de asistent social in anul 2014.

Au fost trei mari categorii, Premiul asistentul social al anului 2014, Categoria asistenti sociali ai anului 2014, Categoria personalitati care sustin asistenta asociala, cu 18 sectiuni si tot atatea premii care s-au decernat.
in etapa de vot on-line s-au inregistrat 105146 de voturi pentru cele 599 de persoane si institutii nominalizate. Dupa aceasta etapa, primii trei clasati la fiecare sectiune au intrat in etapa finala a jurizarii.
Activitatea de asistenta sociala desfasurata la nivelul judetului Bacau a fost remarcata la aceasta gala la doua sectiuni.
Premiul pentru institutia anului – la care dintre cele 31 de institutii, DGASPC Bacau a fost prezenta in primele trei instutii din tara prin voturile exprimate on-line si dupa etapa de prejurizare.
Premiul pentru intreaga cariera in promovarea asistentei sociale – la care, dintre cele 40 de personalitati nominalizate, domnul Sorin Brasoveanu, Director General al DGASPC Bacau, s-a clasat intre primele trei votate la nivel national cu cele mai multe voturi on-line (1687, adica 20% din totalul de voturi exprimate la aceasta sectiune).
Prezentarea din cadrul galei facuta de Colegiul National al Asistentilor Sociali la cele doua sectiuni care au vizat in mod special activitatea asistentiala de la nivelul judetului Bacau a fost urmatoarea:
DGASPC Bacau – cu o activitate de peste 20 de ani – este in prezent o institutie emblematica atat la nivelul judetului Bacau cat si la nivel national, gestionand cu succes un domeniu de activitate complex cel al copiilor sau al familiilor si persoanelor aflate in situatii de dificultate. in anul 2014, DGASPC Bacau si-a propus in strategia institutiei gasirea unei familii pentru fiecare copil si de a inchide sistemul rezidential pana la sfarsitul anului 2016.
Sorin Brasoveanu, Director General al DGASPC Bacau – cu o experienta de aproape 25 ani in asistenta sociala. Ca director al unei institutii publice de asistenta sociala, domnul Sorin Brasoveanu are o preocupare constanta si sustinuta pentru dezvoltarea serviciilor sociale si pentru profesionalizarea sistemului de asistenta sociala.
In sala ateneului, cei mai multi sustinatori i-a avut Bacaul, fapt remarcat si de doamna Andreea Marin, cea care a prezentat evenimentul, eveniment care a fost infrumusetat si de un impresionant recital sustinut de maestrul Gheorghe Zamfir.
Multumim tuturor sustinatorilor si partenerilor nostri si va asiguram pe toti ca ne vom stradui in continuare sa implementam cat mai multe proiecte sociale viabile, sa sustinem si sa dezvoltam capacitatea autoritatilor locale pentru derularea de proiecte si servicii sociale in vederea imbunatatirii cat mai mult a situatiei tuturor acelora care se confrunta cu dificultati sociale si a reduce numarul acestora.