Card european pentru dizabilitate – fara Bariere prin Europa

Ca urmare a parteneriatului institutional A.N.P.D. si C.J. Bacau prin DGASPC Bacau, in baza Conventiei de eliberare a cardului european pentru dizabilitate, va anuntam ca am demarat procesul de primire a cererilor de eliberare a cardurilor.

Cardul european pentru dizabilitate este documentul care da dreptul persoanelor cu dizabilitati la acces gratuit la evenimente culturale, sportive si de petrecere a timpului liber in 8 state membre ale Uniunii Europene. Statele participante la proiectul “Asigurarea mobilitatii pentru persoane cu dizabilitati in Romania si Europa” sunt: Romania, Slovenia, Belgia, Cipru, Italia, Estonia, Finlanda si Malta.

Persoanele care pot beneficia de card sunt:

  • Copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau usor, cu certificate de incadrare in grad de handicap in termen de valabilitate;
  • Persoanele adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau usor cu certificate de incadrare in grad de handicap in termen de valabilitate;

Cardul este nominal, netransmisibil si intra in vigoare de la 01.01.2017 fiind valabil pana in luna august 2020. La nivel national sunt 50000 de carduri, iar la nivelul judetului Bacau vor fi puse la dispozitie 1000 de carduri.

Cardul se elibereaza la cerere. Persoanele indreptatite, parintele, reprezentantul legal, tutorele, precum si O.N.G.-ul al carui membru este persoana cu handicap pot depune o cerere scrisa, insotita de o fotografie recenta (tip buletin) la sediul D.G.A.S.P.C.Bacau, str. Marasesti, nr.13.

Cardul va fi eliberat de la camera 7 de la acelasi sediu, de catre responsabilul de proiect din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacau, doamna Elena Sorana Coltanel, telefon 0234.576.970, interior 46.

Persoanele cu handicap vor primi impreuna cu cardul instructiunile de folosire precum si sprijin si indrumare.

Serviciile stabilite de fiecare dintre cele 8 state participante la acest proiect, de care beneficiaza persoanele cu handicap in baza cardului vor fi postate periodic pe site-ul proiectului.