Caz de exploatare prin cersit rezolvat cu sprijinul jandarmilor bacauani

In data de 15 decembrie 2016, specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau au intervenit in regim de urgenta, in cazul a doi copii, in varsta de 6 ani si respectiv 2 ani exploatati grav prin cersit de catre mama, pe raza municipiului Bacau.

Cazul se afla in atentia mai multor institutii de specialitate, de la nivelul judetelor Neamt si Bacau (autoritatile locale din Buhusi, Moinesti, Comanesti, Asau), intrucat minorii erau neglijati grav de catre mama (neglijenta alimentara, vestimentara, a igienei, medicala, educationala si emotionala), precum si explotati prin cersit.

Dificultatile intampinate de catre reprezentantii institutiilor direct implicate au avut ca principal motiv, migrarea mamei si a celor 2 copii prin diverse localitati ale judetelor Bacau si Neamt, unde apelau la mila publicului, mama refuzand orice serviciu oferit de catre D.G.A.S.P.C. Bacau, autoritatile locale si membrii familiei extinse.

In scopul respectarii interesului superior al copiilor, precum si a Hotararii judecatoresti, minorii au fost preluati in regim de urgenta in sistemul de protectie, specialistii institutiei noastre beneficiind de sprijinul real si prompt al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau.