Cazul copilului decedat din Agas nu era in atentia DGASPC Bacau

Cazul copilului de cinci ani din Agaş care a decedat luni, 06.02.2017, la Spitalul Judeţean de Urgenţa Bacau nu era in atenţia instituţiei noastre.
Autoritaţile locale nu au semnalat necesitatea intervenţiei instituţiei noastre in cazul copiilor din aceasta familie, situaţia fiind gestionata doar la nivelul primariei prin Biroul de Autoritate Tutelara pentru protecţia copilului Agaş.

Mama copilului primeşte indemnizaţie pentru un alt copil in varsta de 10 ani, incadrat in grad de handicap. In anul 2016, aceasta s-a prezentat la Comisia Serviciului de Evaluare Complexa a Copilului cu Handicap pentru a fi evaluat acest copil.

Din ancheta sociala inaintata acestui serviciu rezulta ca ”familia deţine locuinţa proprietate personala cu dotari satisfacatoare şi venituri din alocaţii şi comercializarca produselor obţinute de la animalele din gospodarie”.

O echipa de specialişti din cadrul DGASPC Bacau evalueaza situaţia la faţa locului impreuna cu autoritaţile locale pentru a se stabili care vor fi masurile ce se impun in privinţa celorlaţi doi minori din familie.

In acest caz, a fost demarata şi o ancheta a poliţiei şi s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.