Cel mai Frumos Ou de Paște 2019

Cel mai Frumos Ou de Paște 2019

Ca în fiecare an, evenimentul „CEL MAI FRUMOS OU DE PAȘTE” – organizat de D.G.A.S.P.C. Bacău, devenit deja tradiție pentru comunitatea băcăuană, se va derula în centrul urbei, ocazie cu care vom marca cea de-a XII- a ediție a acestuia.

Evenimentul se va desfășura în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în ziua de 23 aprilie, între orele 12.00- 17.00 în “Piațeta Tricolorului” Bacău ( în fața Casei de Cultură ).

În cadrul evenimentului, se vor desfășura activități variate cu specific pascal destinate publicului participant care vor îmbina atât arta încondeierii ouălor, cât și talentul și îndemânarea participanților în a-și prezenta măiestria, creativitatea și unicitatea produselor manufacturate special pentru acest eveniment.

Desfășurarea acestor activități interactive își propune să pună în valoare potențialul creativ, imaginația, talentul fiecărui participant, beneficiari al centrelor rezidențiale, cât și a ONG – urilor participante, care prin munca și dedicarea lor au dat naștere la adevărate opere de artă.

Micuții participanți, vor fi provocați să ia parte la un concurs între orele 13.00 – 14.00 cu “misiunea” de a căuta ouă / figurine de ciocolată ascunse cu dibăcie în fân, astfel încât totul să culmineze cu bucuria și încântarea acestora de a descoperi surprizele dulci.

Totodată, în cadrul evenimentului se vor desfășura activități interactive, ateliere de maiestrie în arta încondeierii și pictării ouălor, unde cei prezenți vor simți bucuria participării la eveniment, având posibilitatea să picteze 200 ouă cu înalțimea de 10 cm și figurine din ipsos cu motive pascale.

Expoziția cu vânzare își propune să motiveze și să stimuleze creativitatea persoanelor ocrotite în centrele rezidențiale, prin valorizarea produselor activității de terapie ocupațională, precum și pentru a informa, a conștientiza opinia publică și societatea civilă asupra problematicii persoanei cu dizabilități, integrării acesteia în comunitate, cât și cooptarea, motivarea pe viitor a comunităţii locale în a se implica, în diverse activități, proiecte de voluntariat referitoare la specificul acestei categorii sociale.

Aprecierile primite/feed-back-ul recepționat reprezintă cel mai frumos cadou de Paște pentru toți copiii și persoanele adulte care s-au pregătit, implicat și lucrat cu dragoste și migală pentru organizarea acestei expoziţii.
Vă așteptăm alături de noi!