CERERE DE CANDIDATURI 2019 – Protecția copilului: consolidarea competențelor profesioniștilor în domeniu [fr]

CERERE DE CANDIDATURI 2019 – Protecția copilului: consolidarea competențelor profesioniștilor în domeniu [fr]

Ambasada Franței în România lansează o cerere de candidaturi pentru acordarea unor burse de formare în domeniul protecției copilului. Stagiile propuse se vor desfășura în cadrul Centrului Național al Funcției Publice Teritoriale din Franța (CNFPT).

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 13 mai 2019.

Acest program este destinat șefilor de serviciu, responsabililor de caz sau psihologilor care au responsabilitatea de a evalua și de a decide în cazurile de abuz asupra copiilor, și care doresc să-și consolideze competențele în ceea ce privește identificarea unei situaţii de violenţă asupra copilului și intervenția necesară.

În conformitate cu obiectivele definite de Ministerul Afacerilor Externe al Franței, acest proiect se înscrie în liniile de acțiune ale Ambasadei Franței în România privind drepturile copilului, care includ protecția copiilor aflați în pericol.

În 2019, propunem mai multe Burse ale guvernului francez destinate candidaților români pentru cursuri de formare oferite de CNFPT în domeniul protecției copilului.

Această cerere de candidaturi reprezintă o oportunitate excepțională de a beneficia de o învățare aprofundată în domeniu, constând atât într-o formare teoretică, cât și într-un stagiu practic în cadrul unui serviciu social de protecție a copilului, dintr-un departament francez.

Prezentare

Centrul Național al Funcției Publice Teritoriale din Franța (CNFPT) este o instituție publică a cărei misiune este formarea funcționarilor publici din cadrul autorităților locale franceze. În această calitate, CNFPT a dezvoltat o competență recunoscută în ceea ce privește formarea în domeniul asistenței medico-sociale, inclusiv în domeniul protecției copiilor aflați în pericol – responsabilitate care intră în aria de competență a departamentelor franceze (echivalentul județelor românești). CNFPT dispune totodată de școli, precum și de Institute naționale specializate în studii teritoriale (INSET) care oferă cursuri pe aceste teme.

Stagiile propuse cuprind două module:
- un curs de pregătire teoretică de 3 zile în Nancy (la sfârșitul lunii septembrie) sau în Angers (la începutul lunii octombrie) urmat de
- un stagiu practic, de descoperire a unui serviciu de asistență socială pentru copii din Consiliile departamentale Meurthe-et-Moselle sau Maine-et-Loire,
întreg sejurul în Franța fiind de 2 săptămâni.

Puteți consulta aici descrierea formării de trei zile: http://www.cnfpt.fr/trouver-formation/detail/h-6ibs-P-1e0bdbg-1f84qv0.

Cerințe preliminare

Candidații trebuie:
1. Să fie în mod expres prezentați de către instituția angajatoare (candidatul trebuie să completeze dosarul de candidatură cu acordul instituției angajatoare, semnătura și ștampila unui responsabil ierarhic fiind necesare pe pagina a treia a formularului de înscriere);
2. Să ocupe funcția de șef de serviciu, responsabil de caz sau psiholog responsabil de evaluarea și luarea deciziilor în dosarele de semnalare a suspiciunii sau a situaţiilor de abuz şi/sau neglijare asupra copilului;
3. Să aibă o experienţă profesională de cel puțin 2 ani în domeniul protecției copilului;
4. Să aibă o bună cunoaștere a limbii franceze (cel puțin nivelul B1, având în vedere faptul că întreaga formare se va desfășura exclusiv în limba franceză).

Procedura de selecție

Dosarul de candidatură trebuie să fie trimis Serviciului de Cooperare al Ambasadei Franței în România, fie pe email, fie prin poștă, cel mai târziu luni, 13 mai 2019, cu mențiunea « Candidatură CNFPT ».

Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franței în România
Institutul francez
Bd. Dacia, nr. 77, sector 2
020 051 BUCUREŞTI

Mai multe detalii aici.