Comunicat de presă

Comunicat de presă

Raportat la articolele jurnalistice aparute în presa locală din zilele de 18.06.2021 – 19.06.2021, ce făceau referire la tânara de 17 ani care amenința că se sinucide în apele Trebeșului, dorim să facem urmatoarele precizari, pentru corecta informare a opiniei publice:

Tânara în cauză beneficiază de măsură de protecție specială la furnizorul privat licențiat de servicii sociale Sfânta Maria Barați, măsură instituită încă din anul 2011 de Tribunalul Bacău.

Conform informațiilor primite de la reprezentanții organismului non guvernamental, în seara zilei de 18.06.2021, în jurul orei 18.15 personalul de supravegehre a sesizat faptul ca tânăra și-a provocat răni superficiale pe mâini prin tăiere.
Tinând cont de faptul ca tânăra în cauză, aflată sub tramament psihiatric, a mai avut în trecut tentative de suicid, a fost solicitată intervenția serviciului de ambulanță prin apelarea numarului de urgenta 112.

La sosirea ambulantei, tânara a afirmat ca nu dorește internarea la spital și, sub pretextul că dorește să se îmbrace, a fugit din imobil. În consecință echipajul medical a solicitat telefonic intervenția lucratorilor de poliție pentru găsirea tinerei și prevenirea unei situații periculoase pentru viața acesteia.

În scurt timp au sosit lucratorii postului de poliție din comuna Mărgineni care, împreună cu angajați ai centrului, au plecat în căutarea tinerei.
Aceasta a fost găsită pe albia râului Trebeș, într-o stare puternică de agitație amenintând că se va sinucide dacă va fi internată în spital. După ce s-a linistit, tânara a fost însotită de echipajul medical și internată la Spitalul Județean Bacău-secția psihiatrie unde se află și în prezent.

De reținut faptul ca tănăra a beneficiat pe tot parcursul măsurii de ocrotire de servicii specializate: evaluari și consiliere psihologică, servicii psihiatrice de specialitate (pe parcursul acestui an fiind internată atât la Institutul de Psihiatrie Socola Iași cât si la Spitalul Județean Bacău- secția psihiatrie pentru identificarea unui tratament corespunzator afecțiunilor acesteia).

Specialiștii DGASPC Bacău sunt în legătură permanentă cu personalul specializat ce-și desfașoară activitatea la Sfânta Maria Barați pentru a găsi cele mai adecvate servicii care să răspundă nevoilor specifice tinerei în cauză.

CONDUCEREA
DGASPC BACĂU