Comunicat de presă

Comunicat de presă

În urma testărilor periodice efectuate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Bacău, în data de 04.09.2020 în cadrul Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ungureni au fost declarate de catre specialiștii DSP un număr de 94 persoane ca fiind infectate cu virursul SARS-CoV-2.

Dintre aceştia 58 de persoane sunt beneficiari ai serviciilor sociale și 36 sunt salariați. Menţionăm că starea lor de sănătate a fost și este stabilă, toţi fiind  asimptomatici.

Cu toate acestea prin adresa nr. 103226/6.09.2020, înaintată către DSP Bacau, șeful centrului susamintit, ținând cont de argumentele Direcției de Sănătate Publică a Județului Bacău, a solicitat preluarea beneficiarilor în unităţi spitalicesti specializate în tratarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Ţinem să precizam faptul că toți cei declarați pozitivi în data de 04.09.2020 au fost testați de 7 ori pâna acum, la fiecare 14 zile, până la testarea din data de 4.09.2020 rezultatele fiind negative.

În contextual actual, când ” transmiterea comunitară ” este din ce în ce mai răspândită ca metodă declarata de autoritati ca fiind sursa de infectare, centrele din subordinea DGASPC Bacău respectă toate regulile pentru prevenirea infectării cu virusul COVID -19.