Concurs – Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!

Concurs – Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!

Concursul „Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!” este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programului Ora de Net (www.oradenet.ro).

Aflat la a XI-a ediţie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet abordează anual teme diferite. Tematica anului 2019 – „Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!” – se încadrează în mişcarea globală propusă de INSAFE – reţeaua internaţională a Centrelor Naţionale „Better Internet for Kids”.

Concursul „Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!”, lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2019, propune claselor de elevi şi cadrelor didactice şi, pentru categoria specială, copiilor şi adultului coordonator, organizarea unei activităţi educaţionale pe această temă.

Regulamentul complet, informaţiile teoretice pentru coordonator şi materialul video „Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!” care vor ghida activitatea, vor fi publicate pe pagina concursului www.oradenet.ro/concurs2019 şi le puteţi descărca apăsând butonul roşu „Descarcă pachetul de resurse”.

Adultul coordonator este invitat ca înaintea activităţilor cu elevii să parcurgă cu atenţie toate documentele şi să acorde timp suficient pentru a reflecta la conţinutul inclus în materialul „3.1. Stop dependentei de Internet – Informaţii pentru coordonator”.