DECATHLON IMF in scaun cu rotile

In perioada 22-23 august 2016, la Cracovia in Polonia, s-a desfasurat competitia sportiva Decathlonul IMF- editia a 56-a, organizata de Integrative Meetings of Friends, asociatie europeana ce promoveaza integrarea prin sport a persoanelor cu nevoi speciale.

Sub motto-ul :

DECATHLON IMF in scaun cu rotile?
Facem sa fie posibil!
Ceea ce picioarele nu pot face, fac bratele!
Provocam si persoanele fara dizabilitati sa concureze.

Noutatea in acest an a fost ca, persoanele in fotoliu rulant au putut sa se inscrie si sa participe. La competitia din acest an au participat 15 echipe reprezentand Austria, Cehia, Polonia, Romania, Ucraina si Ungaria.

Romania a fost reprezentata de trei echipe din Bacau, formate din 19 beneficiari din centrele rezidentiale pentru adulti astfel: echipa 1 ( CRRN Racaciuni ), echipa 2 ( CSCPHN Filipesti ) si echipa 3 ( CRRN Darmanesti, CRRN Pietricica, CRRPH Ungureni ), acestia au fost insotiti de 9 specialisti/ instructori de ergoterapie .

Probele la care au participat au fost : alergare 50 m si 200 m plat, aruncarea mingii de oina, saritura in inaltime, aruncarea greutatii, saritura in lungime cu elan, aruncarea mingii la cosul de baschet, boccia, sutul la poarta si golf.

Palmaresul :

Echipa 1 ( CRRN Racaciuni ) – Lepedat Eszter – a obtinut medalia de argint la individual, iar Benescu Gabriel- medalia de bronz;

Pe echipe, echipa CRRN Racaciuni a fost declarata campioana editiei a 56-a a Decathlon- ului IMF.

Echipa 2 ( CSCPHN Filipesti ) – Chiriches Elena a obtinut medalie de aur, iar Lucian Dan Cristian medalia de argint la categoria Super Campioni.

Echipa 3 ( CRRN Darmanesti, CRRN Pietricica, CRRPH Ungureni ) – Scuturici Marian – CRRPH Ungureni a ocupat locul II la punctaj general.

Toti participantii au fost recompensati si motivati prin medalii si diplome de participare, cupe, echipament sportiv.

Sponsorii care au sprijinit la procurarea echipamentelor si costurile deplasarii sunt: Lions Club Moldova si Asociatia ”Si totusi ca voi sunt” din Racaciuni.

Au fost prezenti la intalnirea de la CJ Bacau: dl. Sorin Brasoveanu, presedintele CJ Bacau, dna director general al DGASPC Bacau Rodica Stiuca, dna director general adjunct Daniela Titaru, patru membri marcanti ai Lions Club Moldova, coordonatorii si cele trei echipe de sportivi din Bacau care au reprezentat Romania la aceasta competitie.