Bacaul, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, este unicul judet din zona Nord Est in care se va implenta proiectul „EDUC PLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie”, in cadrul Programului RO10 „Copii si tineri in situatie de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si promovarea incluziunii sociale” (CORAI) componenta „COERENT”, finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.
Joi, 2 iulie 2015, la Bucuresti, sediul DGASPC Sector 1 din bd. Maresal Averescu, nr. 17, a avut loc conferinta de lansare a acestui proiect la care a participat domnul director general Sorin Brasoveanu, ca reprezentat al institutiei noastre.
Proiectul este implementat de Asociatia CRIPS in parteneriar cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 1 Bucuresti, pe o perioada de 11 luni, incepand cu data de 26.05.2015. Este un proiect de nivel national, care se deruleaza in cele 8 regiuni ale Romaniei.
Bugetul total al proiectului este de 535.250 lei -valoarea totala a costurilor eligibile, reprezentand: 409.466,25 lei valoarea grantului SEE provenind din sursa externa; 72.258,75 lei cofinantarea publica inclusa in finantarea nerambursabila si 53.525 lei cofinantarea privata (contributia CRIPS).
Scopul proiectului este imbunatatirea sanselor de integrare sociala a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie gazduiti in servicii de tip rezidential prin promovare de strategii, masuri si programe de formare care vizeaza cresterea profesionalismului personalului educativ si bunele practici de parteneriat public-privat pentru incluziune sociala si non-discriminare.
Proiectul intervine pe doua axe esentiale care influenteaza calitatea ingrijirii si educatiei copiilor din sistemul de protectie, si implicit sansele lor de integrare sociala: a) asigurarea profesionalismului personalului educativ aflat in relatie cotidiana directa cu copiii; b)bune practici de deschidere a unitatii rezidentiale catre comunitate, prin parteneriat public-privat. in cadrul conferintei a fost facuta o prezentare detaliata a proiectului, au fost dezbatute activitatile si rezultatele asteptate.
Au participat specialisti de la Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bucuresti sector 1 si sector 2, Alba, Arges, Bacau, Buzau, Cluj, Mures si Mehedinti, care au argumentat importanta formarii educatorilor din serviciile de protectie a copilului si au apreciat oportunitatile pe care proiectul EDUC le ofera in profesionalizarea acestora. Mai multe informatii despre proiectul EDUC Plus se gasesc pe pagina web www.crips.ro si/sau pot fi solicitate prin asociatiei CRIPS,
Tel/fax : 021.225.00.84, email [email protected], persoana de contact: Mirela Turcu, manager de proiect.