Eveniment tragic in comuna Saucesti, Bacau

In urma unui scandal cu un vecin, un barbat de 39 de ani din sat Siretu, comuna Saucesti, a provocat un incendiu in propria locuinta. Autoritatile locale, politia si pompierii au intervenit prompt si au salvat pe cei doi copii mai mici ai familiei cu varsta de 6 si, respectiv, 4 ani. Baiatul mai mare, in varsta de 13 ani si suferind de sindromul Down, a fost gasit tipand sub un pat care era in flacari.

Echipa de interventie de la Serviciul de Ambulanta al Judetului Bacau a scos cei trei copii si i-a transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.
Baiatul de 13 ani, avand arsuri pe aproximativ 40 % din corp, a fost transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, iar ceilalti doi copii au fost preluati de o echipa de specialisti ai institutiei noastre si condusi intr-un centru de plasament.

Pentru toti cei trei copii se instituie masura plasamentului in regim de urgenta si se vor acorda servicii psihologice de specialitate pentru depasirea traumei.

Institutia noastra va tine legatura cu autoritatile locale si cu spitalul din Bucuresti. In colaborare cu autoritatile locale se va solicita decaderea din drepturile parintesti ale respectivului tata. Nu au existat sesizari anterioare primite de institutia noastra cu privire la acte de violenta in aceasta familie.

Despre mama copiilor, exista doar cateva informatii de la rudele familiei. Aceasta ar fi plecata in strainatate de mai mult timp, dar nu se cunoaste cu exactitate localitatea si nici daca mentinea sau nu legatura cu copiii sai.

Pentru toate demersurile ulterioare se va colabora cu autoritatile competente.