Expozitia cu vanzare CEL MAI FRUMOS OU DE PASTE – Editia a IX-a

Vineri, 22 aprilie, incepand cu ora 1200, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau organizeaza in Piateta Tricolorului din Bacau, unul din evenimentele anuale ale institutiei, mai precis, Expozitia cu vanzare „CEL MAI FRUMOS OU DE PASTE” – Editia a IX-a. Acest eveniment coordonat de catre Componenta Adulti din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacau.

Efortul pentru crearea produselor ce vor fi expuse spre vanzare a inceput inca de acum o luna prin implicarea comuna a beneficiarilor, ergoterapeutilor si terapeutilor ocupationali din centrele de protectie speciala pentru persoanele adulte si pentru copii aflate in subordinea DGASPC–urilor din judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea si, respectiv, a ONG-urilor ce activeaza in domeniul problematicii persoanelor cu dizabilitati si a persoanelor varstnice din judetul Bacau.

Pentru ca 2016 inseamna pentru institutia noastra un an aparte, cand aniversam 20 de ani de activitate in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului, am invitat in ultimile doua saptamani, sa fie alaturi de noi, reprezentanti ai partenerilor din toata aceasta perioada. Institutii publice, ONG-uri, sponsori, voluntari, elevi, studenti si profesori din scoli, licee, universitati, mass-media, colaboratori si beneficiari au pictat impreuna cateva oua gigant, confectionate din polistiren (10 dintre ele cu inaltimea de 1 m, iar cel mai mare avand inaltimea de 1,5 m) ce vor fi expuse in cadrul expozitiei cu vanzare „CEL MAI FRUMOS OU DE PASTE”.

Imagini cu partenerii si prietenii nostri din mediul institutional si cel privat, dedicate a celebra cei 20 de ani de activitate alaturi de noi, se pot admira la intrarea in zona expozitionala din Piateta Tricolorului din Bacau.

Bucuria si interesul surprins in aceste instantanee dovedesc faptul ca intreaga comunitate a judetului Bacau a inteles ca scopul acestui eveniment este acela de a constientiza si a sensibiliza opinia publica in ceea ce priveste problematica persoanelor cu dizabilitati si respectarea valorilor umane, fara nicio discriminare.

Un alt element de noutate in acest an este dat de faptul ca, pe langa premii si felicitari, in timpul expozitiei, toti participantii si vizitatorii vor putea sa picteze, pe viu, in cadrul unui atelier deschis, „Cel mai mare ou de Paste”, impreuna cu mesterii si specialistii in arta populara invitati la activitate.

Prin acest eveniment D.G.A.S.P.C. BACAU doreste sa ureze tuturor intr-un mod cu totul special ”Paste Fericit”!

Asteptam sa impartasim bucuria si aprecierile celor implicati cu toti cei prezenti!