Forumul Serviciilor Sociale aduce impreuna autoritatiile si ONGurile pentru elaborarea unui model sustenabil de finantare a serviciilor sociale

Confederatia Caritas Romania, promotor al proiectului „ONG-uri mai puternice impreuna! – Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice”, organizeaza Forumul Serviciilor Sociale, care va avea loc la Brasov in perioada 10 – 12 februarie 2015.

Forumul Serviciilor Sociale aduce impreuna autoritatiile si ONGurile pentru elaborarea unui model sustenabil de finantare a serviciilor sociale.

Confederatia Caritas Romania, promotor al proiectului „ONG-uri mai puternice impreuna! – Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice”, organizeaza Forumul Serviciilor Sociale, care va avea loc la Brasov in perioada 10 – 12 februarie 2015.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), fiind finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Bugetul proiectului este in valoare totala de 163,890.35 Euro din care 88,71% reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul este implementat de Confederatia Caritas Romania si de partenerii sai, Fundatia „Alaturi de Voi” Iasi, Fundatia „Pentru Voi” Timisoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare si Caritas Norvegia.

Forumul Serviciilor Sociale este structurat in sesiuni plenare si sub forma a patru ateliere de lucru si are ca tema centrala analiza legislatiei si a cadrului actual privind finantarea serviciilor sociale. Punctul de plecare in dezbaterile si analizele pe care le propunem au la baza recomandarile rezultate in urma organizarii a 15 ateliere consultative care s-au desfasurat la nivel national in perioada iunie 2014 – ianuarie 2015.

Ne propunem ca la incheierea Forumului sa avem un set de recomandari pentru elaborarea unui model de finantare a serviciilor sociale sustenabil si asigurat din surse complementare. Recomandarile obtinute in timpul Forumului vor fi valorificate in formularea unei propuneri de politica de finantare care va fi inaintata catre cei responsabili de elaborarea politicilor publice din cadrul ministerelor de resort, parlamentarilor, deputatilor, liderilor partidelor politice. La Forum vor participa atat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale, cat si ai autoritatilor publice locale – Consilii Judetene, Primarii, SPAS-uri, DGAPC-uri, precum si experti independenti. De asemenea, sunt invitati sa prezinte un punct de vedere asupra temei centrale a Forumului, reprezentanti ai Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon: 021 230 40 13 sau 0729 812 494, persoana de contact: Maria Crangasu, Responsabil comunicare proiect „ONGuri mai puternice impreuna!”

Confederatia Caritas Romania, organizatie neguvernamentala de tip retea cu o istorie de 20 ani, are rolul de a reprezenta la nivel national si international cele 10 organizatii Caritas active in Romania. Caritas abordeaza sistematic si structurat problemele sociale ale comunitatilor raspunzand nevoilor persoanelor aflate in dificultate.

La nivel national, organizatiile Caritas deruleaza programe de asistenta sociala complexa: ingrijire socio-medicala la domiciliu, pentru batrani si persoane cu dizabilitati, educatie pentru prevenirea dezastrelor naturale, interventie directa in caz de calamitati, asistenta directa si consiliere pentru familii, centre de zi pentru copii si tineri, activitati de integrare comunitara si profesionala pentru persoane defavorizate social. Confederatia Caritas Romania este membra in retelele internationale si nationale: Caritas Internationalis, Caritas Europa si FOND.

Din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau va participa dl.Sorin Brasoveanu, director general, care va prezenta un model structurat de finantare a serviciilor sociale asigurate de institutii ale statului, precum si de furnizorii din mediul privat.