Informare situație C.R.R.N. Dărmănești

Informare situație C.R.R.N. Dărmănești

În data de 21.05.2020 la sediul Consiliului Județean Bacău a avut loc o întâlnire de lucru între conducerea D.G.A.S.P.C Bacău și D.S.P.J Bacău, convocată și moderată de Dl. Președinte Sorin Brașoveanu. Scopul întâlnirii a fost de a identifica măsuri urgente în vederea stingerii focarului de infecție de la C.R.R.N. Dărmănești.

S-a stabilit implementarea următoarelor măsuri:

  1. Beneficiarii pozitivi și salariații pozitivi vor fi internați în unități medicale, urmând a beneficia de tratament de specialitate împotriva COVID -19.
  2. Se va efectua dezinfecția clădirilor de către o firmă specializată în acest sens, folosindu-se biocide contra virusului COVID-19, operațiunea fiind avizată de D.S.P.J Bacău.
  3. Beneficiarii vindecați în Spitalului Municipal Onești „Sfântul Ierarh Dr. Luca” vor fi tranferați într-un imobil identificat la Centrul de îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Filipești ( rezidenții din acest spațiu au fost mutați pentru aproximativ 10 zile la C.R.R.N.Răcăciuni).
  4. După dezinfecție, reprezentanții D.S.P.J Bacău vor analiza posibilitatea ridicării măsurii carantinării, în vederea reluării în bune condiții a activității centrului.