Lansare Campanie nationala de informare si constientizare privind violenta de gen

Lansare Campanie nationala de informare si constientizare privind violenta de gen

In anul 2000, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a stabilit prin Rezolutia nr. A/RES/54/134, ca data de 25 Noiembrie sa fie Ziua Internationala pentru eliminarea violentei asupra femeilor.

Prin Rezolutia amintita, Adunarea Generala a Natiunilor Unite invita guvernele, agentiile Natiunilor Unite, organizatiile internationale si neguvernamentale sa organizeze evenimente in aceasta zi pentru a atrage atentia publicului asupra problemei violentei impotriva femeilor.

De asemenea, incepand cu anul 1991 a fost lansata campania internationala privind eliminarea violentei impotriva femeilor si fetelor care marcheaza seria celor 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeilor si care se deruleaza, in fiecare an, in perioada 25 Noiembrie – 10 decembrie.

In acest context, pentru cele 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeilor, ANES va organiza o serie de evenimente / activitati circumscrise celor patru piloni ai Conventiei de la Istanbul (cei 4 P), respectiv: Prevenirea Violentei; Protectia victimelor; Pedepsirea agresorilor si adoptarea de Politici Publice, care vor putea fi urmarite pe site-ul ANES si pe Facebook.

La data de 25.11.2019 are loc Lansarea Campaniei nationale de informare si constientizare privind violenta de gen, care vizeaza promovarea numarului unic de urgenta 112 si a liniei nationale telefonice gratuite pentru victimele violentei domestice cu numar unic – 0800 500 333 (de la nivelul ANES) in cadrul proiectului „Effective Criminal Justice System Strategies and Practices to Combat Gender-based Violence in Easter Europe”, finantat de catre OSCE si implementat de catre IGPR in parteneriat cu ANES, Asociatia ANAIS si Fundatia Sensiblu (diseminarea afiselor / asigurarea publicitatii afiselor (5.000 de exemplare / pe tara) si a unui spot radio (site-ul OSCE, site-urile Politiei Nationale, site-ul ANES, site-urilor ONG-urilor, institutiilor de profil, Facebook, Twitter si Instagram etc.). Cel putin 15.000 participanti / potentiale victime vor beneficia de informare cu privire la posibilitatile de a raporta un caz de violenta bazata pe gen.