Lansare model Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii

Reprezentanta UNICEF in Romania, Guvernul Romaniei si Consiliul Judetean Bacau vor lansa vineri, 10 octombrie 2014, incepand cu ora 10:00, modelul „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”.

Reprezentanta UNICEF in Romania, Guvernul Romaniei si Consiliul Judetean Bacau vor lansa vineri, 10 octombrie 2014, incepand cu ora 10:00, modelul „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”. Acest model de servicii sociale de preventie, bazate pe comunitate si adresate copiilor vulnerabili si familiilor lor, sustinut financiar de Norway Grants si UNICEF, va fi implementat in judetul Bacau, in cadrul acordului de parteneriat dintre Romania si UNICEF pentru perioada 2013-2017.

Evenimentul de lansare se va bucura de prezenta dlui. Victor Ponta, Premierul Romaniei, a dnei. Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a dnei. Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania, a dnei.Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania, a dlui. Dragos Benea, Presedintele Consiliului Judetean Bacau, a dlui. Dorian Pocovnicu, Prefectul Judetului Bacau, a reprezentantilor administratiei centrale si locale, a jurnalistilor de la nivel national si local.

Conferinta de presa va avea loc in Sala de Consiliu a Centrului de Afaceri si Expozitional Bacau, Calea Dr. Alexandru Safran nr. 145, Bacau, incepand cu ora 10:00. Evidentele generate de acest proiect pilot vor fi folosite pentru a oferi asistenta tehnica Guvernului Romaniei pentru a accelera reformele in ceea ce priveste drepturile copilului, protectia sociala si a copilului, sanatatea si educatia. Un numar mare de parteneri sunt implicati in dezvoltarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea acestui model: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si a Persoanelor Varstnice, Ministerul Tineretului si Ministerul Fondurilor Europene; Consiliul Judetean si Prefectura Bacau; autoritati publice locale din aproximativ 50 de comune; societatea civila; copii si familiile lor.