Mare eveniment sportiv la Bacau

 

in acest an, Bacaul are onoarea de a organiza o competitie sportiva internationala pentru persoane cu dizabilitati, pentru prima data in Romania.

Prima parte a competitiei „RELAY RUN”, desfasurata in perioada 17-25.08.2015, consta in alergarea pe sosea, pe o distanta totala de 820 km. Sportivii vor alerga pe teritoriul a trei tari, Ungaria, Serbia si Romania, pe o distanta aproximativa de 563 de km.

Pe teritoriul tarii noastre, traseul este Timisoara-Deva-Sibiu-Brasov-Onesti-Bacau, cu intrare in Bacau, pe la rondul din zona Centrului de Afaceri si Expozitii, in jurul orei 17.00.

Consiliului Judetean Bacau, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, va organiza competitia cu titlul DECATHLON „INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS” in perioada 26 – 27.08.2015.

Din cadrul DGASPC Bacau, participa 24 de beneficiari din centrele pentru ingrijirea si asistenta adultilor din Racaciuni, Ungureni, Filipesti, Pietricica, Darmanesti si Tg. Ocna. Beneficiarii nostri sunt grupati in patru echipe si participa la toate cele 10 probe atletice diferite.

Alaturi de noi vor fi ca parteneri ai evenimentului: Primaria Bacau, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, „Facultatea de stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret” si „Asociatia si totusi sunt ca voi” Racaciuni.

Atat festivitatea de deschidere a competitiei sportive, din 26 august, ora 900, cat si premierea participantilor, din 27 august, ora 18.00, se vor desfasura la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii. La aceasta competitie, vor participa aproximativ 150 de persoane.

Ca istoric, prima competitie Decathlon de acest fel a avut loc in anul 1992, in Lanzendorf, Austria. Numarul de participanti a crescut de la an la an, astfel ca, din anul 1999, Decathlon a devenit oficial Campionatul European al Persoanelor cu Dizabilitati, la care reprezentantii DGASPC Bacau participa de 10 ani.
Ne bucuram sa fim gazda unui eveniment de o asemenea insemnatate si va asteptam cu drag!