Masa rotunda – Contractarea – solutie eficienta pentru servicii sociale sustenabile in judetul Bacau

 

Dezvoltarea serviciilor sociale presupune un parteneriat activ intre Consiliul Judetean si toti actorii publici si privati interesati. Acesta este un obiectiv prioritar in cadrul exercitiului financiar al UE 2014 – 2020 care asigura o importanta resursa pentru dezvoltarea de proiecte in sectorul social.

Beneficiem de un nou cadru legal rezultat in urma adoptarii Legii asistentei sociale nr. 292/2011, pe de o parte, dar si de o serie de aspecte noi (inca insuficient reglementate!) din Directiva pe achizitii publice pe de alta parte, si nu in ultimul rand pe fondul obligatiilor asumate de Romania ca tara parte la Conventia ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati.

De aceea, Consiliul Judetean Bacau si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau au raspuns cu interes propunerii lansate de Institutul pentru Politici Publice (IPP) de a facilita cadrul pentru identificarea oportunitatilor de parteneriat in directia stabilirii prioritatilor si proiectelor sociale strategice pe care Consiliul Judetean si le propune in perioada urmatoare.

Va asteptam cu placere la prima consultare, in formatul unei mese rotunde cu titlul Contractarea – solutie eficienta pentru servicii sociale sustenabile in judetul Bacau, organizata de Institutul pentru Politici Publice (IPP) in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) cu scopul identificarii punctelor comune de interes din domeniul serviciilor sociale, respectiv a oportunitatilor de parteneriat/contractare cu organizatii neguvernamentale active in acest sector. Speram sa primiti cu interes propunerea noastra de a ne intalni joi, 15 octombrie 2015, incepand cu orele 10:00 in Sala de sedinte a Consiliului Judetean Bacau, din Calea Marasesti nr. 2.

La eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor locale din localitati aflate pe raza judetului, lideri ai organizatiilor neguvernamentale cu activitate sustinuta in domeniul social, reprezentanti ai autoritatilor centrale si ai altor actori din domeniu.

Concomitent cu desfasurarea lucrarilor mesei rotunde, in incinta Consiliului Judetean va avea loc Targul Serviciilor Sociale in cadrul caruia va incurajam sa expuneti materiale si produse de promovare a serviciilor pe care le prestati pentru persoanele vulnerabile spre a fi cunoscute atat reprezentantilor autoritatilor locale cat si cetatenilor interesati (organizatorii vor asigura standurile de expozitie).