Modificare criterii si formulare pentru incadrarea copiilor in grad de handicap

Formularele care au fost modificate sunt: fisa de evaluare psihologica, fisa medicala sintetica, fisa psihopedagogica (inlocuind traseul educational) si a fost introdus document nou ca anexa la ancheta sociala intocmita de primaria de domiciliu, denumit factori de mediu.

Potrivit Ordinului nr. 1306/1883 Publicat in MO 994 bis/ 9.12.2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de incadrare a copiilor cu dizabilitati in grad de handicap si a modalitatilor de aplicare a acestora, respectiv Ordinului nr. 1985/1305/5805 din 19.12.2016 privind aprobarea Metodologiei pentru evaluarea si interventia integrata in vederea incadrarii copiilor cu dizabilitati in grad de handicap, a orientarii scolare si profesionale a copiilor cu cerinte educationale speciale, precum si in vederea abilitarii si reabilitarii copiilor cu dizabilitati si/sau cerinte educationale speciale s-au modificat criteriile si metodologia pentru evaluarea si incadrarea copiilor cu dizabilitati intr-un grad de handicap.

Avand in vedere aceste prevederi legislative, dorim sa aducem la cunostinta familiilor care au copii cu handicap ca odata cu acestea s-au modificat si formularele pentru intocmirea dosarelor.

Noile formulare sunt usor de preluat fie de pe site-ul DGASPC BACAU (www.dgaspcbacau.ro), fie de la primariile de domiciliu sau de la sediul la care se depune dosarul, adica Serviciul de Evaluare Complexa a Copilului cu Dizabilitaţi, Str. Aleea Ghioceilor, nr. 4, Bacau.