O noua finantare pentru Centrul de Resurse pentru Tineri din cadrul DGASPC Bacau

Centrul de Resurse pentru Tinerii in Situaţii de Risc, ce a fost infiintat de DGASPC Bacau in 20.02.2015, a obţinut o noua finanţare. In data de 20.04.2016, prin facilitatea PLUS acordata prin semnarea unui act adiţional la contractul iniţial intre Direcţia Generala de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Bacau şi Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Centrul de Resurse pentru Tinerii in Situaţii de Risc prin solicitarea fondurilor PLUS, in condiţiile acreditarii şi licenţierii, va oferi 4 cursuri pentru formare profesionala, iar 28 de specialişti şi 140 de tineri in situaţii de risc vor deveni beneficiari direcţi şi vor avea oportunitatea de a fi formaţi in domeniile solicitate pe piaţa muncii, le vor fi dezvoltate abilitaţile de comunicare interpersonala.

140 tineri din categoria de varsta 16-19 ani şi voluntari vor participa la o tabara de 6 zile cu caracter educaţional care va oferi prilej pentru socializare, dezvoltare personala dar şi de petrecere a timpului liber.

Prin acordarea acestei facilitaţi, s-au prelungit şi o parte din activitaţile prevazute iniţial in proiect, respectiv identificare, evaluare, informare, orientare, promovare, acompaniere, consiliere, dezvoltare personala şi profesionala şi integrare sociala, iar noul termen de finalizare a proiectului este de 31 decembrie 2016. Facilitatea PLUS suplimenteaza şi bugetul proiectului, astfel ca noul buget al proiectului este de 1 179 607,43 lei.

Aria de desfasurare a proiectului este la nivelul judetului Bacau si va acoperi un numar de 35 de comunitati rurale selectate pe baza studiului sociologic, realizat in cadrul proiectului, privind conditia tinerilor aflati in situatie de risc din judetul Bacau.

Amintim ca scopul proiectului este imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor din judetul Bacau si ca si-a atins pe in ce mai mare parte obiectivele prevazute in proiect.

Prin activitatile prevazute de noua finantare, DGASPC Bacau va veni in sprijinul mai multor tineri in situatie de risc si a specialistilor care lucreaza cu astfel de tineri.

Pentru a viziona o parte dintre activitatile desfasurate deja de specialistii DGASPC Bacau si pentru a afla mai multe informatii, puteti accesa site-ul http://www.crtbacau.ro/.