O parte dintre angajatii DGASPC Bacau vor petrece Sarbatorile Pascale la locul de munca

O parte dintre angajatii DGASPC Bacau vor petrece Sarbatorile Pascale la locul de munca

Personalul care asigură serviciile rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități, vârstnice și pentru copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău se află în izolare preventivă la locul de muncă în perioada 11.04 – 24.04 (464 persoane), respectiv în izolare preventivă la domiciliu (532 persoane) în aceeași perioadă.

Conform Ordonanței militare nr. 8 / 09.04.2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a instituit, pe perioada stării de urgență, măsura de izolare preventivă la locul de muncă în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor rezidentiale.

Perioada prevăzută la alin.(1) al articolului nr. 10 este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.

Astfel, în cadrul celor 49 de unități sociale (centre, apartamente, căsuțe sociale) își desfășoară acum activitatea o parte dintre angajații care lucrează de obicei în ture asigurând permanenta îngrijire și asistență a beneficiarilor noștri, urmând ca după cele 14 zile să intre în aceste unități ceilalți lucrători. În aceste unități, sunt la acest moment asistați un număr de 1023 de beneficiari: copii, tineri, cu sau fără dizabilități, persoane adulte cu dizabilități și persoane vârstnice.

Ne-am organizat imediat ce a fost emisă această ordonanță și in 24 ore de la emitere a fost pusă în aplicare. Multumim pe aceasta cale colegilor care au inteles imediat ca protejarea benificiarilor reprezinta prima prioritate in aceste conditii grele!

Conducerea DGASPC Bacău, direct și prin șefii de centre, ține permanent legătura cu colegii aflați acum în prima linie, asigurându-se că lucrurile sunt cât se poate de bune în condițiile date și mai ales susținându-i moral și motivațional pe aceștia.

Sperăm ca această perioadă să treacă cât mai ușor pentru toți și să ne păstrăm cu speranța că totul va fi bine și după această încercare!