Performanţele şcolare ale unor copii ocrotiți din cadrul DGASPC Bacău, exemple de urmat

Performanţele şcolare ale unor copii ocrotiți din cadrul DGASPC Bacău, exemple de urmat

Performanţele şcolare ale unor copii ocrotiți din cadrul DGASPC Bacău, exemple de urmat

📖 Dacă îţi doreşti cu adevărat să înveţi, nu contează unde şi cum o faci. O demonstrează tot mai mulţi tineri din sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, care obţin rezultate remarcabile la învăţătură şi chiar reuşesc să termine liceul şi să urmeze facultăţi de renume din ţară. Este şi cazul unei tinere care a trecut cu bine de examenul bacalaureatului din acest an și a fost admisă la facultatea de medicină, lucru îmbucurător pentru reprezentanţii DGASPC Bacău, mentorii acestei fete.
🎓 Cu toate că soarta a fost mai dură cu ea încă de la o vârstă fragedă, această tânără a studiat şi a arătat că, dacă există conştiinciozitate şi motivaţie atunci nimic nu este prea greu sau imposibil.

👉 Deşi nu a avut toate posibilităţile de informare, studiu sau condiţii particulare de învăţare pe care le au copiii crescuţi în familia naturala, efortul ei a fost răsplătit la examenul de bacalaureat culminat cu admiterea la facultate.
“Anul acesta, mulți dintre copiii cu măsură de protecţie din cadrul DGASPC au susţinut examenul de bacalaureat, iar o parte din ei au promovat examenul cu succes. Mai mult decât atât, o tânără dintre aceştia a fost admisă pe locurile bugetate la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Carol Davila” din Bucureşti, prilej pentru care am invitat-o la Direcţie, pentru a-i transmite personal felicitările noastre, pentru a-i ura succes în tot ceea ce va dori să întreprindă și pentru a o asigura că îi suntem în continuare sprijin dacă va considera că este de competența noastră, ori de câte ori va avea nevoie”,- a precizat Cristian Codreanu, Directorul General al DGASPC Bacău.
Poveste de viaţă zbuciumată

👩‍⚕️Drama copiilor care ajung în centrele de plasament nu este una necunoscută. Copilăria lor le este zdruncinată de traumele trăite în familie, lucru pe care reprezentanţii DGASPC încearcă să îl remedieze, odată cu luarea din familie a acestor copii. Un exemplu îl reprezintă şi una dintre tinerele care a reuşit să intre în acest an la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Carol Davila” București. Acesta a ajuns în sistemul de protecţie a copilului în urmă cu 12 ani, mai precis din anul 2009, pe când avea doar şase ani. Ororile suferite într-o copilărie marcată de violență, revoltă şi neputinţă au călit-o şi au ajutat-o să ţină capul sus, indiferent de împrejurări. Astăzi este absolventă a Colegiului Naţional Gheorghe Vrănceanu cu media anilor de studiu 9,82.

🆘 Starea materială precară, neglijența și comportamentul iresponsabil al propriei mame, la care s-au adăugat abuzuri emoționale și fizice din partea acesteia, lipsa unui tată pe care nu l-a cunoscut niciodată, au împins autorităţile să înainteze dosarul privind luarea din familie şi plasată în regim de urgență în grija DGASPC Bacău. Pe timpul anilor petrecuţi în sistemul de protecţie, a dispus de toate condiţiile necesare de care un copil are nevoie, însă soarta a pus-o din nou la grea încercare. Fiind elevă în clasa a XII-a, tânăra a suferit la timp foarte scurt, pierderea “părinţilor de împrumut”, de care se atașase ca de propria familie, respectiv asistenții maternali profesioniști, în grija cărora era de când avea doar șase ani.
“După un drum anevoios, răni sufleteşti şi pierderi care mi-au marcat destinul, am ajuns azi în faţa unui vis împlinit iar aceste situaţii dificile în loc să mă doboare, m-au motivat să devin mai puternică. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu ajungeam în grija unor oameni dedicaţi muncii lor, cum sunt cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Datorită devotamentului lor pentru meserie, dar şi a iubirii asistenţilor care m-au crescut ca pe propriul lor copil, nu aş fi reuşit să ajung unde sunt acum.”- a declarat beneficiara sistemului.
„Este un copil care s-a implicat în activităţile şcolare şi ale Direcţiei, a învăţat permanent, stabilindu-şi ca obiectiv să reuşească în viaţă”,- susține managerul de caz al tinerei.
DGASPC Bacău, sprijin material şi moral

🤝 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău sprijină copiii din centrele aflate sub conducerea lor atât financiar, cât şi prin asistenţă permanentă, în vederea unei bune dezvoltări pe plan social. Performanţele acestei tinere instituţionalizate a avut parte numai de cuvinte de laudă din partea DGASPC. Faptul că acest copil a reuşit să treacă cu brio bacalaureatul și să promoveze examenul de admitere la facultate, reprezintă o reuşită imensă atât pentru ea care demonstrează că dacă îţi doreşti cu adevărat poţi obţine orice, indiferent de unde vii dar și a întregului personal al instituției implicat atât profesional cât și emotional, respectiv: asistenţi maternali, manageri de caz, psihologi, jurişti, culminat cu sprijinul unor oameni cu suflet mare care au contribuit cu fonduri pentru şedinţele de pregătire ale fetei.

📚 Această tânără este pentru toţi cei din jurul ei exemplu de urmat iar atitudinea angajaţilor DGASPC Bacău reprezintă un model de bună practică pentru orice instituţie din ţară.
📶 „Ambiția, munca și dorința acestor tineri de a-și depăși condiția și de a reuși în viață sunt demne de tot respectul și de cea mai pură admirație. Sunt copii care au învățat de mici că viața este o luptă iar ei au făcut totul pentru a câștiga fiecare bătălie. Au înțeles că unica lor șansă pentru a avea un viitor luminos este educația, motiv pentru care, prin muncă și seriozitate, au reușit să urce treaptă cu treaptă și azi au devenit studenți, masteranzi ori chiar doctoranzi. Ca ei sunt mulți iar noi suntem extrem de mândri, îi încurajăm și sprijinim sub orice formă pentru a-și îndeplini visele și sperăm să fie modele pentru colegii lor“ – a adăugat Cristian Codreanu – Directorul General DGASPC Bacău.

🏫 De altfel, interesul pe care conducerea DGASPC îl are pentru formarea profesională a tinerilor din sistemul de protectie sociala şi reuşita în viaţă a acestora este relevată şi de numărul celor care urmează o formă de învăţământ.