Premierea DGASPC BACAU la Gala premiilor de excelenta in administratie

 

Portalul national de administratie www.administratie.ro – liderul informatiei in administratie si „Oameni si Companii” – Editor general al portalulul, au invitat la Gala Premiilor de Excelenta in Administratie un numar de 180 institutii publice. Cea de-a XI-a editie a avut loc pe 22 octombrie 2015, la Ana Hotels, Poiana Brasov.

Lansat de Oameni si Companii impreuna cu portalul www.administratie.ro, inca din anul 2006, Programul Management Modern in Administratie este prirnul program national de promovare a proiectelor si initiativelor laudabile din domeniul administratiei publice, de educare si informare a noului tip de manager in administratia publica din Romania.

In cadrul Programului National de Management Modern in Administratie interactioneaza anual cu peste 6.000 de persoane de decizie din diferite domenii din administratie, conturand o platforma eficienta de comunicare pentru membrii administratiei centrale si locale.

Gala Premiilor de Excelenta in Administratie.ro, evidentiaza cele mai bune rezultate din administratia publica locala din Romania, ilustrand eforturile care se fac pentru dezvoltarea acestui sistem, initiativele pozitive ale specialistilor, precum si proiectele importante pe care reprezentantii administratiei locale si centrale le-au sustinut.

Decernarea premiilor pentru cele mai bune rezultate in domeniul administratiei publice a fost precedata de un seminar dedicat managementului modern in administratie, un domeniu deosebit de important pentru o administratie publica de tip european.

Seminarul cu tema „Management Modern in Administratie” s-a derulat dupa urmatoarea agenda:

  • „Sanse egale pentru fiecare – Proiecte de success pentru comunitate” – moment prezentat de Country Sales Manager, UP Romania;
  • „Solutia completa pentru utilizatorul IT – oferita „la cheie” de catre HP Inc” – prezentat Sales Manager Cristian Gilmeanu si Account Manager Andrei Partenie;
  • „City Next: Solutia Microsoft pentru Managementul Comunitatilor” – prezentat de Paul Stanciu, Senior Business Development Manager Public Sector;
  • „Lumina pentru Oameni: Baia Mare – primul premiu international pentru iluminatul public din Romania” – prezentat de Bogdan Lupu, Marketing Manager Public Segment SEE Philips;
  • „Initiativele ANFP pentru inovatie si calitate in administratia publica” – prezentat de Adriana Circiumaru, director – Directia comunicare si relatii internationale, Agentia Nationala a Functionarilor Publici Romania.

Este primul an in care participa DGASPC Bacau depunand doua proiecte: Prima prioritate niciun copil invizibil si Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii.

Au fost in total 11 sectiuni in care au fost incadrate toate cele 213 proiecte provenind de la institutii publice de la nivel central, judetean si local din toate regiunile tarii.

Proiectele noastre s-au incadrat la Sectiunea „Servicii Publice” unde au fost inscrise 61 de proiecte.

Institutia noastra, aflandu-se la prima participare la acest tip de manifestare de recunoastere a eforturilor depuse si de evaluare a rezultatelor inregistrate, a primit „Premiul de excelenta pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale” pentru proiectul Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii. A fost inmanata o placheta deosebit de frumoasa, executata artistic de atelierele Art Georgies.

Domnul director general Sorin Brasoveanu, prin purtatorul de cuvant al institutiei prezent la eveniment, a transmis tuturor celor prezenti: Nu consideram ca am facut decat ceea ce eram datori sa facem pentru cei aflati in nevoie, pentru acei copii invizibili pentru orice tip de serviciu (social, educational si medical) si pentru acele comunitati care si-au dezvoltat si furnizeaza servicii sociale integrate. Aceste lucruri fac parte din normalitatea si din cotidianul muncii de echipa pe care o depunem in cadrul tuturor actiunilor noastre din judetul Bacau. Proiectul premiat aici a fost si pentru noi o provocare si o noutate absoluta fiind rezultatul unui parteneriat intre trei ministere: Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice. Suntem profund recunoscatori partenerilor si finantatorilor nostri pentru sustinerea pe care ne-au oferit-o, respectiv Ambasada Norvegiei si UNICEF. Multumim organizatorilor pentru recunoasterea eforturilor noastre comune si speram ca toate aceste proiecte premiate pentru excelenta sa devina normalitatea in care ne dorim cu totii sa traim. Va multumim tuturor!

Dupa premierea a 32 de institutii publice, a urmat o seara festiva, in care s-au putut crea legaturi interinstitutionale de natura profesionala, si un moment artistic oferit tuturor celor prezenti de organizatori.

In urma acestei gale se va realiza un anuar al proiectelor de succes ca si ghid de bune practici la care va putea depune cate trei proiecte in desfasurare orice institutie publica din tara.