Premiul castigat de DGASPC Bacau in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a fost premiata in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, Editia XVI, la categoria Institutii si ONG-uri pentru Proiectul „Invat, Stiu,Pot”.

 
Proiectul „Invat, Stiu, Pot” s-a implementat in perioada aprilie 2016-februarie 2017 in parteneriat si cu sprijinul financiar acordat de UNICEF România, intervențiile din cadrul acestuia fiind complementare celor din cadrul Proiectului „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”.

Concret, prin acest proiect s-a înființat și amenajat un atelier de formare pentru ocupația de coafor unde, pentru început, un număr de 22 de adolescenți și tineri au învață și exersează această meserie. La finalul primului an de funcționare a atelierului, 22 adolescenți si tineri din sistemul de protecția specială și famiilii cu oportunități reduse din municipiul Bacău au fost calificați în meseria de hair stylist.
„Învăț, Știu, Pot” este un atelier de formare, un atelier în care pregătirea teoretică și practică pentru învățarea unei meserii cum este cea de hair stylist este însoțită de formarea și dezvoltarea personalității, a încrederii în sine, oferind șansa unui viitor mai bun adolescentilor și tinerilor vulnerabili.

Atelierul de formare funcționează la parterul clădirii Centrului multifuncțional pentru tineri în dificultate din str. Henri Coandă nr. 4.