Prima prioritate niciun copil invizibil

 

Pentru informatii suplimentare: persoane de contact -DGASPC Bacau : Marian Vatamanescu –
purtator de cuvant; Simona Boghiu – sef Serviciu Strategii, Proiecte si Monitorizare.

Institutia Prefectului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, Directia de Sanatate Publica Bacau si Reprezentanta UNICEF Romania vor organiza in data de 17 septembrie 2015, incepand cu ora 9:00, la Consiliul Judetean Bacau (Sala mare de sedinte ), o intalnire in cadrul Proiectului demonstrativ”Prima prioritate: niciun copil invizibil!”.

Proiectul desfasurat in opt judete din nord-estul tarii, printre care si judetul nostru, a vizat situatia copiilor ‘invizibili’ care, in familiile, comunitatile si societatile lor, ies din atentia guvernelor, donatorilor, societatii civile, mass-media si chiar a altor copii (UNICEF, 2006, p. 35), principalul obiectiv fiind cresterea accesului acestora la servicii sociale.

Proiectul demonstrativ a urmarit o schimbare de paradigma in ceea ce priveste organizarea si furnizarea serviciilor la nivel comunitar, mai ales in zonele rurale dezavantajate, prin implementarea unui model de pachet minim de servicii care este concentrat pe prevenirea vulnerabilitatilor. Proiectul a fost implementat din anul 2011 si se incheie in luna septembrie a acestui an.

La aceasta activitate sunt invitati sa participe toti primarii din judetul Bacau alaturi de reprezentanti UNICEF Romania, reprezentanti ai Institutiei Prefectului, un specialist din partea Centrului de Politici si Servicii de Sanatate, parteneri judeteni de implementare: DGASPC Bacau si DSP Bacau.

intalnirea va include:

  • prezentarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului demonstrativ „Prima Prioritate: Niciun copil invizibil!”;
  • prezentarea aplicatiei si platformei online Aurora, ca instrument de identificare a vulnerabilitatilor, monitorizare si management de caz;
  • promovarea posibilitatii de implementare progresiva a serviciilor comunitare de baza prin identificarea unor oportunitati de finantare prin fonduri structurale sau de la alti finantatori (fonduri norvegiene, elvetiene), altele;
  • o sesiune de intrebari si raspunsuri.