Primul modul al Formarii de Formatori in cadrul proiectului PEH021 EDUC – PLUS

 

Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS a organizat primul modul al Formarii de Formatori in cadrul proiectului PEH021 „EDUC – PLUS” Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie”.

Cursul s-a desfasurat la sediul CRIPS in perioada 19.10 – 22.10.2015.

La curs au luat parte cei 20 de reprezentanti ai DGASPC-urilor beneficiare ale proiectului – Cluj (Nord Vest); Arad (Vest); Mehedinti si Valcea (Sud Vest); Alba si Mures (Centru); Arges (Sud); Buzau (Sud Est); Bacau (Nord Est); DGASPC Sector I (Bucuresti Ilfov).

Activitatea constituie un pas important in implementarea unei serii de 10 cursuri de perfectionare pentru personalul educativ care isi desfasoara activitatea in Serviciile de tip Rezidential din cadrul a 10 Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului beneficiare. Dezvoltarea competentelor educatorilor va contribui astfel la cresterea calitatii serviciilor de protectie oferite copiilor si tinerilor in vederea capacitatii si integrarii sociale a acestora. Principalele teme abordate s-au centrat pe rolul formatorilor locali in implementarea cursului de perfectionar pentru personalul educativ, criteriile de selectare a cursantilor, planificarea cursului, discutarea site-ului „Centrul Virtual de Resurse CVR Trainer”, care va fi utilizat in implementarea modulelor de perfectionare pentru personalul educativ. Impreuna cu membrii echipei CRIPS, participantii au analizat elemente de continut privind bunele practici de parteneriat public – privat in integrarea sociala a copiilor din serivciile de tip rezidential.

Activitatea are loc in cadrul proiectului PEH021 „EDUC-PLUS” Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie”, implementat de Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 1 Bucuresti, in perioada mai 2015 – aprilie 2016. Proiectul este finatat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAL, program finantat de Granturile SEE 2009 – 2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Scopul proiectului vizeaza imbunatatirile sanselor de integrare sociala a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie gazduiti in servicii de tip rezidential prin promovare de strategii, masuri si programe de formare care vizeaza cresterea profesionalismului personalului educativ si bunele practici de parteneriat public – privat pentru incluziune sociala si non – discriminare.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va invitam sa consultati website-ul CRIPS www.crips.ro sau sa ne contactati pe adresa de e-mail [email protected], persoana de contact Cristina Bagol, Formator de formatori.