Sarbatorim 1 iunie la DGASPC Bacau – Ziua Copilului

In fiecare an, ziua de 1 iunie a fost o zi insemnata pentru toti copiii ocrotiti in cadrul DGASPC Bacau si nu numai pentru acestia.

Anul acesta programul este foarte diversificat si organizat de fiecare centru in parte, dar si in comunitatile locale unde se desfasoara proiectul ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”, dupa cum urmeaza:

Centrul „Rezidential PROFAMILIA”

La Centrul Rezidential ”PROFAMILIA” pe data de 1.06.2016, ora 14 se va participa la deschiderea Observatorului Astronomic, iar pe 4.06.2016 se organizeaza o excursie in tabara de la Valea Budului. Toti copiii din centru (84 copii) se bucura de prezenta clovnilor, de jocuri si de masa de pranz. Toate costurile excursiei (masa de pranz, transport) sunt asigurate de un grup de voluntari din comunitate.

Centrul de „Servicii Sociale GHIOCELUL”

La Centrul de Servicii Sociale „GHIOCELUL” Bacau, sub sloganul „Ne jucam, ne miscam, invatam”, actiunile se vor adresa atat copiilor aflati in sistem rezidential, cat si a celor din comunitatea bacauana, beneficiari ai serviciilor noastre.

casuta de tip familial „Dragos Voda”

In zilele de 31 mai (orele 10,00- 12,00) la casuta de tip familial „Dragos Voda”, din Bacau, str. Dragos Voda, nr. 4 bis, si 01 iunie (orele 09,00- 11,00) la sediul din Bacau, str. Dragos Voda, nr. 4 bis, specialistii nostri, impreuna cu elevi ai Scolii Generale nr. 10 Bacau- clasa a VII-a C (diriginte doamna prof. Corina Bira) si alti voluntari, vor organiza si antrena participantii la jocuri si concursuri sportive, desen pe asfalt, dans. Cei 60 de copii participanti beneficiari ai serviciilor noastre prin Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilitati vor avea posibilitatea sa se bucure la primirea unor mici pachete continand jucarii, dulciuri, fructe si o ”diploma a prieteniei”.

Centrul pentru Servicii de Tip Familial

Centrul pentru Servicii de Tip Familial organizeaza in comuna Odobesti, pentru cei 34 de copii ce beneficiaza de o masura speciala de protectie la asistenti maternali profesionisti, dar si pentru alti copii din comunitate, pe data de 1 iunie 2016, in colaborare cu Scoala Gimnaziala Tisa-Silvestri, un Atelier de comunicare. Ca obiective principale urmarim: stimularea comunicarii la nivel interpersonal si de grup, dezvoltarea colaborarii si stimularea muncii in echipa. Vom imbina teoria cu practica, apeland la joc pentru a imbunatati abilitatile sociale de comunicare si comportament ale copiilor.

Reteaua de Apartamente „CASA MEA”

In cadrul Retelei de Apartamente ”CASA MEA” la Bacau se organizeaza un program recreativ in Parcul Cancicov si o vizita la Observatorul Astronomic in data de 01.06.2016 pentru cei 18 beneficiari din cadrul celor 3 apartamentelor sociale impreuna cu educatorii de serviciu care vor participa la serbari organizate in comunitate, plimbari in parc. La Buhusi, 11 copii ocrotiti in apartamentele ”Casa Mea” participa la serbari organizate la Clubul Elevilor- Buhusi, serbari organizate in Parcul Copiilor. Cei 18 beneficiari ocrotiti in apartamente la Comanesti participa la serbari organizate in Parcul Dimitrie Ghika.

La serbarea din Parcul Municipal Onesti, participa 19 beneficiari din cadrul celor 3 apartamente sociale, precum si excursii in imprejurimi.

Centrul Rezidential „HENRI COANDA”

Copiii de la Centrul Rezidential ”HENRI COANDA” vor viziona piesa de teatru “Cenuşareasa” la Teatru Municipal “Bacovia” 29 mai 2016 ora 11.00 (10 copii), vor participa la Festivalul Arlekin dinn Parcul Cancicov pe 29 mai 2016 ora 14.00 si in Piaţeta Tricolorului pe 1 iunie ora 15.00 (15 copii). In ziua de 2 iunie 2016, ora 15.30 vor petrece “O zi intr-un parc fantastic”la Funtastic Park (16 copii).

Centrul de Servicii Sociale „ALEXANDRA” Onesti

Centrul de Servicii Sociale ”ALEXANDRA” Onesti in colaborare cu Asociatia Incluziunea organizeaza spectacolul ”Impreuna suntem mai puternici” la care isi dau concursul scoli si gradinite din Onesti, trupe de dans si majorette. Va fi cantec, dans si voie buna pentru toti cei mari si mici.

Centrul de Primire in Regim de Urgenta

Copiii ocrotiti la Centrul de Primire in Regim de Urgenta vor vizita Observatorul Astronomic si vor participa la activitatile organizate in Parcul Cancicov impreuna cu voluntarii centrului.

Centrul de Interventie in Domeniul Protectiei Familiei (Centrul Maternal)

La Centrul de Interventie in Domeniul Protectiei Familiei (Centrul Maternal) se va organiza un mic spectacol de cantece si poezii unde copiii vor primi daruri si baloane cu heliu. Apoi, copiii, insotiti de voluntari, vor viziona la Cinema City de la Arena Mall Bacau fimul ”Robinson Crusoe”.

Vor fi organizate activitati de ziua copilului in comunitatile Proiectului ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii” dupa cum sunt mentionate in tabelul anexat.

Ziua Internationala a Copilului, 1 iunie 2016, va fi marcata in fiecare centru si comunitate prin organizarea de mese festive, spectacole de cantece si dansuri, jocuri, cadouri şi desene pe asfalt, intr-un cuvant: veselie si voie buna pentru toti copiii.

Sarbatorim 1 Iunie in comunitatile Proiectului ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”.

Ziua copilului, 1 Iunie 2016, va fi sarbatorita si in comunitatile Proiectului ”Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”.Jocuri distractive, spectacole de cantece si dansuri, vizite la muzeu, petreceri in aer liber vor fi organizate in fiecare comunitate oferind copiilor o zi cu multe bucurii si veselie:

La Beresti Tazlau vor fi organizate jocuri distractive, realizarea unor desene si transmiterea unui mesaj catre toti copiii din lume;

La Asau : copiii isi vor demonstra creativitatea in cadrul unui concurs de desene pe asfalt; Bogdanesti: copiii din Bogdanesti vor petrece alaturi de copiii din cadrul Centrului de servicii sociale Alexandra, Onesti

La Moinesti, in cadrul micrograntului ”Parinti informati-copii protejati” se vor organiza activitati distractive si de socializare atat la sediul Asociatiei Asezamantul Social Filantropic ”Sf.Mucenic Gheorghe”, cat si la sediul UAT Moinesti;

La Zemes, in cadrul activitatii ”1 Iunie –Ma joc!”,parintii vor petrece alaturi de copii o zi in ”lumea copilariei”

La Sarata: copiii din comunitate se vor bucura de o petrecere organizata la Caminul Cultural, cu animatori, expozitie de desene si obiecte lucrate de copii;

Ungureni: copiii din Ungureni sarbatoresc 1 Iunie printr-o vizita la Complexul Muzeal al Stiintelor Naturii din Bacau;

La Gaiceana: o petrecere in aer liber la Scoala din Arini este modalitatea aleasa pentru a sarbatori 1 Iunie;

Letea Veche: ”E ziua mea” – petrecere organizata pentru copii si parinti la Centrul Comunitar

La Rachitoasa: Ziua de 1 Iunie este un bun prilej pentru a spune ,, Opreste violenta verbala!`”;

La Colonesti : ”Copil ca tine sunt si eu !” – activitati de socializare, artistice si sportive pentru 60 de copii, organizate la Scoala Satu Nou ;

Motoseni: Povesti din Franta – prezentarea grupului de elevi care au participat in excursia din Franta la ceilalti elevi obiectivele turistice vizitate cu prezentare de imagini cu peisajele vazute si vizitate;

Lipova : ”Fiecare copil este unic” – activitati artistice;

Vultureni: Impreuna cu scoala si centrul de zi Godinesti se vor organiza activitati educative, concursuri si intreceri sportive.

Cu aceasta ocazie domnul Sorin Brasoveanu, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, transmite colaboratorilor: ”Multumim tuturor partenerilor nostri, ONG-uri si sponsori, institutii de cultura si de invatamant, tuturor oamenilor sensibili la nevoile si bucuriile copiilor din intreg judetul Bacau, care ne-au fost mereu alaturi. Numai impreuna putem sa facem mai frumoasa copilaria celor lipsiti poate de voia buna, linistea, bucuria si toate darurile copilariei.”

Va asteptam cu drag la activitatile copiilor nostri!