Sarbatorim femeia la DGASPC Bacau

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, cu ocazia venirii primaverii si a Zilei Internationale a Femeii, transmite cele mai alese si senine ganduri de bine, doamnelor si domnisoarelor din judetul Bacau, cat si tuturor salariatelor si rezidentelor din cadrul institutiei.
Cu aceasta ocazie, la nivelul tuturor serviciilor specializate oferite de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau se vor desfasura mai multe activitati prin care se va sarbatori Ziua de 8 Martie. Astfel:

 • Centrul de Interventie Specializata in Domeniul Protectiei Familiei va invita la evenimentul Sarbatorim femeia la Centrul Maternal, care va avea loc pe 08 martie 2017, de la ora 12.00, la sediul din Bacau, strada Vulturului, nr. 5. La aceasta activitate vor participa elevii din clasa a XII-a A de la Colegiul National de Arta ”George Apostu” din Bacau, coordonati de doamna profesoara Ionela Livioara Petrescu. Acestia vor sustine un mic spectacol dedicat Zilei Internationale a Femeii. In dupa-amiaza aceleiasi zile, doamnele educator vor invita mamele si copiii la cofetarie pentru a servi impreuna prajituri si bauturi racoritoare.
 • Beneficiarii din cadrul Retelei de Apartamente “Casa Mea” au confectionat obiecte decorative din origami, felicitari si martisoare, care vor fi inmanate cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, cadrelor didactice si persoanelor fata de care acestia au dezvoltat relatii de atasament.
 • Centrul Multifunctional pentru tineri in dificultate Henri Coanda organizeaza activitatea 8 Martie – O floare pentru tine! Incepand cu ora 15.00 tinerii vor participa la programul artistic (discoteca) organizat in cantina unitatii. Vom servi dulciuri, tort si suc. Tinerii vor avea posibilitatea de a oferi flori de primavara domnisoarelor/doamnelor din unitatea noastra.
 • Cu ocazia zilelor de 1 si 8 martie beneficiarii Centrului Rezidetial Pro Familia, in parteneriat cu Scoala Mihai Dragan, au participat pe 4.03.2017 la un atelier de creatie in Arena Mall (felicitari si ornamente de primavara).
 • Copiii/tinerii de la CSS Alexandra impreuna cu copiii si parintii din comunitate organizeaza in holul centrului activitatea cu denumirea: ”Daruri pentru persoane dragi!”
 • In cadrul C.I.A.P.D. Comanesti cu ocazia zilei de 8 Martie, se va desfaşura sceneta “Vestitorii primaverii“ (cantece, poezii, muzica, dans, masa festiva şi tort).
 • La C.R.R.N. Darmanesti ziua debuteaza sub egida “Jos Palaria pentru Femei” constand intr-o sesiune de infrumusetare pentru doamne, urmata de discutii libere la un ceai ca intre doamne, iar domnii vor dedica si canta melodia “Jos Palaria pentru Femei”. La finalul activitatii seful de centru va oferi sarbatoritelor cate o floare de iris si un mesaj individualizat.
 • La centrele CIAPD „Costachi Negri” si C.R.R.P.D Tg. Ocna se vor sustine programe artistice la care vor participa beneficiari. Acestea vor cuprinde poezii, cantece si dans pe tema zilei de 8 martie. In paralel va avea loc o activitate comuna a celor 2 centre:
  8 beneficiari din cadrul centrelor vor face o vizita la Asociatia “ Maica Anna Maria Adorni ” filiala Tg. Ocna, oferind felicitari rezidentelor din aceasta institutie, felicitari confectionate de beneficiari in cadrul atelierului de ergoterapie.
 • C.R.R.P.H Comanesti organizeaza o activitate ce are in prim plan dorinta de infrumusetare a doamnelor si domnisoarelor, urmata de un program de dans.
 • C.S.C.P.H.N Filipesti va marca aceasta zi cu o sedinta de machiaj, coafura si manichiura, in functie de preferintele sarbatoritelor. Dupa amiaza va debuta cu o intalnire pe tema „Ca intre noi, fetele ”- unde se vor discuta aspecte legate de conditia femeii, rolurile pe care le joaca de-a lungul vietii si modul in care ziua de 8 martie a ajuns sa fie sarbatorita. Domnii vor oferi un scurt program artistic, ce va cuprinde poezii din opera poetilor Mihai Eminescu si Adrian Paunescu. Ziua se va incheia cu un program de dans si va culmina cu un tort oferit sarbatoritelor de catre reprezentantii sexului masculin.
 • La C.R.R.P.H. Ungureni angajatii din cadrul compartimentelor de asistenta sociala si cel de ingrijire vor pune in scena o parodie a povestii “Cenusareasa” pentru sarbatoritele zilei. De asemenea, acestea vor fi rasfatate cu sedinte de machiaj.
 • In cadrul celorlalte centre pentru adulti, respectiv C.R.R.P.D. Condorul, C.I.A.P.V. Rachitoasa, C.R.R.N. Racaciuni, C.I.T.O. Miorita, C.R.R.N. Pietricica, cat si in cele mentionate anterior, ziua va fi marcata prin oferirea de flori, cadouri si martisoare, activitati recreative si de socializare in aer liber, meniu festiv, jocuri interactive, programe artistice (dans si muzica).
 • Biroul de consiliere pentru copilul strazii, copilul repatriat şi copilul-victima a traficului de persoane: activitatea de informare si constientizare a elevilor din clasele a XII-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, avand ca tema „Adolescenta si capcanele acestei varste”. Scopul acestor intalniri intre psihologi, cadre didactice si elevi este de a discuta despre adolescenta si problemele ei, a analiza diverse studii de caz si a dezbate teme de interes precum traficul de persoane, violenta etc.
 • Adapostul de zi şi de noapte pentru copiii strazii – MORCOVEAŢA: activitatile copiilor in Adapost: Voluntarii vor iesi cu toti copiii din Adapost in parc, unde vor participa la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 8 martie, Atelier de creatie pentru copii – tema este Ziua internationala a femeii
 • Centrul de primire in regim de urgenţa: activitate copii CPRU: in dupa amiaza zilei de 08.03.2017, copiii beneficiari ai CPRU vor organiza o activitate distractiv-recreativa impreuna cu elevii voluntari din cadrul FSC, cu tema : ” MAMA, VINE PRIMAVARA!”

Prin organizarea acestor evenimente, dorim sa rememoram atat realizarile sociale, politicile si conditiile economice ale femeilor, cat si pasii facuti in eradicarea discriminarii si violentei asupra lor.

Va asteptam cu drag sa sarbatoriti alaturi de noi, in oricare din centrele descrise mai sus!