DGASPC Bacau participa la schimbul de experienta dintre Romania si Republica Moldova si impartaseste bunele practici in dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenti si tineri

DGASPC Bacau participa la schimbul de experienta dintre Romania si Republica Moldova si impartaseste bunele practici in dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenti si tineri

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a participat ieri, 27 martie 2017 la atelierul de lucru organizat de Reprezentanța UNICEF în România în contextul unui schimb de experiență între Ministerul Tineretului și Sportului din România și Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova.

Schimbul de experiență are loc în perioada 27-28 martie 2017 și are ca scop este de a aduce împreună reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai societății civile, precum și adolescenți și tineri din România și Republica Moldova pentru a împărtăși bune practici din cele două țări în dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenți și tineri la nivel local, cu un focus pe coordonarea intersectorială, dezvoltarea capacității, inovației, participarea adolescenților și tinerilor, precum și pe sustenabilitate.
În cadrul acestui atelier a fost prezentată experiența de 17 ani a DGASPC Bacău privind serviciile sociale adresate adolescenților și tinerilor cu accent pe măsurile și intervențiie dezvoltate pentru asigurarea tranziției adolescenților vulnerabili pe piața muncii.

În partea a doua a zilei, DGASPC Bacău a găzduit vizita participanților la schimbul de experiență, la Atelierul de formare pentru adolescenți ”Învăț, Știu, Pot”, înființat de DGASPC Bacău cu sprijinul UNICEF România și Wella Professional. Un moment important al acestei vizite a reprezentat momentul în care dna Gabriela – Maria Podașca, Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului România, a înmânat adolescenților certificatele de absolvire a cursului de calificare în ocupația de coafor stilist, curs derulat în cadrul Atelierului de formare.
În 28 martie, delegația Republicii Moldova vizitează localitățile Lipova și Răchitoasa unde vor avea întâlniri cu primarii și cu lucrătorii din cadrul modelului de intervenție Pachetul Minim de Servicii și al proiectului D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc.