Sfintirea Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilitati Neuropsihice Filipesti

 

in ziua de joi, 23.07.2015, incepand cu ora 10.30, va avea loc slujba de sfintire a Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilitati Neuropsihice din Filipesti, judetul Bacau.

infiintarea acestui complex de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilitati Neuropsihice este parte a unor serii de masuri inter-conectate ce vizeaza inchiderea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Racaciuni si, in mod implicit realizarea reformei institutionale a sistemului de protectie a persoanelor cu dizabilitati la nivelul judetului Bacau.

Acest proiect se incadreaza in categoriile de interventie prevazute in Strategia Judeteana in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului 2006-2011 si in Strategia Nationala, si anume, restructurarea institutionala.

Complexul de servicii comunitare este format din 4 locuinte protejate si Centrul de ingrijire si Asistenta pentru persoane cu dizabilitati.
Locuintele au o capacitate de 6 locuri fiecare, acum fiind ocupate toate cele 24 de locuri cu persoane cu dizabilitati cu potential pentru viata semi-independenta si integrare in comunitate.

A doua etapa consta in transferarea a 24 de beneficiari cu dizabilitati cu potential redus pentru viata independenta de la Racaciuni.
Pana la sfarsitul anului 2015, in a treia etapa a proiectului, vor mai fi aduse la Filipesti 24 de persoane total dependente de personal de ingrijire.
Angajatii, beneficiarii si invitatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau vor participa la acest eveniment care se desfasoara la solicitarea persoanelor cu dizabilitati aflate in ingrijire.