Tabara de vara pentru tineri in situatii de risc Durau 2016

Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc, Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, Direcţia Generala de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Bacau va organiza in perioada 31 august – 10 septembrie 2016 o tabara tematica “Tineri pentru tineri” in statiunea turistica Durau. La aceasta tabara vor participa 140 de beneficiari si voluntari, tineri intre 16 si 18 ani,si 14 insotitori, in doua serii de cate 70 de tineri, in perioadele 31 august – 5 septembrie si 5 – 10 septembrie.

Beneficiarii vor fi selectati din comunele in care am prezentat anterior proiectul, am incheiat conventii de colaborare si am desfasurat activitati, dar si din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacau .

Mentionam ca in cadrul proiectului a fost organizata o tabara similara, de iarna, in luna februarie. La aceasta activitate au participat 200 de tineri din judeţul Bacau, cu preponderenţa din mediul rural – 130 de tineri din comunele Lipova, Stanişeşti, Vultureni, etc., şi 50 de beneficiari din cadrul serviciilor de tip familial şi reţeaua de apartamente a DGASPC Bacau. Aceştia au fost insoţiţi de 20 de voluntari şi specialişti din cadrul DGASPC si adminstraţiilor locale implicate in implementarea proiectului Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc.

Se vor organiza ateliere tematice si grupuri de suport in cadrul carorar tinerii vor fi valorizaţi, se vor depaşi barierele culturale prin interconectarea acestora indiferent de etnia din care fac parte şi vor invata sa lucreze in echipa, sa coopereze pentru indeplinirea misiunilor avute, menite sa le sporeasca cunoasterea de sine, dar si cunoasterea intregului grup. Scopul acestor activitati organizate cu tinerii este prezentarea pietii muncii si a a modalitatilor de cautare a unui loc de munca adecvat.