Tentativa de viol asupra unei minore de 15 ani

In data de 08.03.2016, de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau s-a primit o sesizare prin care a fost solicitat sprijinul institutiei noastre pentru evaluarea unei minore de 15 ani.

Minora fusese adusa cu o zi in urma cu ambulanta avand diagnosticul Tulburare de comportament, obs. Convulsie, in urma unui incident petrecut la domiciliul acesteia din comuna Colonesti. Adolescenta a declarat ca, in timp ce se uita la televizor cu fratii mai mici si doi vecini cu varstele de 18 si 19 ani, acestia au vrut sa o duca in alta camera pentru a intretine relatii intime. In acel moment minora s-a panicat si a avut o criza convulsiva.

Ambulanta a fost chemata de un vecin prin apelarea telefonica a Serviciului unic de urgenta 112.

Mentionam ca mama minorei era plecata de acasa de doua zile impreuna cu concubinul la o stana. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori, iar in perioadele de lipsa a mamei, copiii raman in grija minorei in cauza, ea fiind cea mai in varsta dintre cei cinci minori ai familiei (tatal natural este decedat).

DGASPC Bacau a delegat un psiholog din cadrul institutiei pentru consilierea minorei la SJU Bacau si a colaborat cu autoritatile publice locale si cu Sectia de Politie din Colonesti.

Concluziile consilierii sunt ca este necesara o evaluare detaliata a situatiei minorei si a familiei acesteia, interventia autoritatilor locale in sprijinirea familiei si includerea minorei intr-un program de consiliere.

In cursul zilei de astazi, 10.03.2016, minora va fi externata in prezenta mamei si a specialistilor nostri care le vor insoti la domiciliu pentru a demara evaluarea detaliata a familiei impreuna cu autoritatile locale.

Cazul acestei familii va ramane in atentia autoritatilor locale si a specialistilor DGASPC Bacau.