Toți copiii au nevoie de o familie!

Toți copiii au nevoie de o familie!

„Ziua Națională pentru Adopție” reprezintă pentru noi o zi specială, în care îi sărbătorim pe toți acei copii speciali și pe părinții lor adoptivi, care le-au oferit șansa unui nou început, într-o nouă familie, înconjurându-i cu dragostea și căldura pe care numai un părinte o poate dărui.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău consideră că adopția trebuie să rămână în continuare o prioritate pentru toți copiii aflați în sistemul de protecție, dat fiind că aceasta este singura soluție prin care ei primesc șansa la o nouă viață, într-un mediu familial stabil și permanent.

Adopția unui copil este un proces complex, care presupune parcurgerea unor etape, mai mult sau mai puțin dificile, cărora vor trebui sa le facă față atât copilul cât și familia adoptatoare. Acest lucru va schimba pentru totdeauna viața copilului adoptat dar și a părinților adoptivi.

Este deosebit de important ca persoanele, sau familiile, care doresc să devină părinți adoptatori, să fie pregătiți să facă faţă noilor provocări pe care le presupune o adopţie, să poată dărui copilului toată dragostea şi atenția pe care o merită și de care acesta are nevoie.

Specialiștii Serviciului Adopții sprijină copilul și familia adoptatoare ca să facă față acestor schimbări esențiale în viața lor și urmăresc evoluția copiilor și familiilor adoptive pe tot parcursul procesului de adopție.

Conform evidenței D.G.A.S.P.C., în anul 2021, 18 familii din județul Bacău au primit un atestat de familie adoptatoare, iar un numar de 20 familii se află în etapa de evaluare în vederea obținerii atestatului de familii potențial adoptatoare.

De la începutul anului, un număr de 71 copii a avut prevăzut ca finalitate a Planului individualizat de protecție – adopția, s-a depus pe rolul instanței de judecată un număr de 70 dosare cu propunerea de deschidere procedură adopție și s-a deschis procedura de adopție pentru un număr de 43 copii.

În acest an, 25 copii au părăsit sistemul de protecție fiind încredințați în vederea adopției, și s-a definitivat adopția pentru un număr de 15 copii.

Ziua Națională pentru Adopție ne oferă oportunitatea să le urăm „La mulți ani!” tuturor copiilor adoptați, tuturor părinților adoptatori și tuturor celor care doresc să schimbe destinul unui copil.