Vizita din Republica Moldova la DGASPC Bacau

Astazi, 28.03.2016, institutia noastra a fost gazda unei delegatii, formata din specialisti ai institutiilor din Republica Moldova si Fundatia Terre des hommes – filiala Republica Moldova, avand ca scop schimbul de experienta si valorificarea bunelor practici existente la nivelul judetului Bacau. Domeniul vizat este acela al prevenirii delincventei juvenile si lucrul cu copiii care au savarsit fapte penale, precum si dezvoltara relatiilor de colaborare intre institutiile de profil si organizatii nonguvernamentale care pot sprijini activitatile copiilor in conflict cu legea.

Una din prioritatile comune ale celor 2 tari o constituie justitia juvenila si protectia copiilor delincventi. In acest sens, specialistii din domeniul asistentei sociale, parchetului, politiei, penitenciarului, dar si ai fundatiei mai sus amintite au discutat despre practici de interventie si obiective de viitor care sa duca la initierea de alternative viabile in practica si dezvoltarea unor mecanisme interinstitutionale eficiente. Au urmat 2 vizite de lucru la Complexul pentru servicii sociale de interventie in situatii de urgenta in domeniul protectiei copilului si anume: Compartimentul de prevenire a copilului care a savarsit fapte penale si nu raspunde penal, Adapostul de zi si de noapte pentru copilul strazii Morcoveata si Centrul de Primire in Regim de Urgenta.

Invitatii nostri au apreciat intreaga activitate a institutiei si au reamintit programele de succes in domeniul asistentei sociale a copiilor strazii din tara noastra, aplicate acum si dincolo de granita.