Wella Professionals si UNICEF: Atelierul de Formare din Bacau – o sansa pentru adolescentii vulnerabili

BACAU, 22 septembrie 2016. Wella Professionals, Consiliul Judetean Bacau – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) Bacau, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau si UNICEF in Romania au inaugurat joi, 22 septembrie 2016, Atelierul de Formare „Invaţ, stiu, pot!” din Bacau.

„Proiectul «Invat, stiu, pot!» reprezinta un exemplu de parteneriat intre mediul public si mediul privat, ce poate fi urmat cu succes in beneficiul celor mai vulnerabile categorii de persoane. Practic, urmare a acestui parteneriat de succes, in prezent, 22 de tineri aflati in situatii de risc invata meseria de hairstylist. Pentru ca resursele necesare desfasurarii acestei activitati nu sunt foarte costisitoare, la finalizarea programului de formare, tinerii pot sa-si faca impreuna un atelier si astfel sa devina mici antreprenori. Acest proiect este un exemplu si un model ce ne dorim sa fie replicat, astfel incat numarul persoanelor vulnerabile sa fie din ce in ce mai redus si sa creasca numarul celor care pot fi independenti.”, a declarat dl. Sorin Brasoveanu, Presedintele Consiliului Judetean Bacau.
Wella Professionals, una dintre cele mai importante marci de produse profesionale pentru ingrijirea parului, colaboreaza cu UNICEF, cea mai mare organizaţie din lume care promoveaza drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili, prin formarea abilitatilor de viaţa, cursuri de coafura şi mentorat. DGASPC Bacau a pus la dispozitie spatiul in care se desfasoara activitatea atelierului, iar AJOFM Bacau va sprijini adolescentii, absolventi ai cursurilor de formare, sa isi gaseasca un loc de munca. Astfel, Atelierul de Formare „Invat, stiu, pot!” din Bacau reprezinta un excelent exemplu de parteneriat public – privat.

„Proiectul «Invat, stiu, pot!» este inovator si permite DGASPC sa completeze pachetul de servicii sociale asigurat in prezent adolescentilor si tinerilor aflati in situatie de vulnerabilitate. Investitia in educatia continua a copiilor si a adolescentilor contribuie la cresterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferita de proiectul «Invat, stiu, pot!» cu siguranta va schimba destine.”, a declarat dl. Sorin Birladeanu, Director DGASPC Bacau.
Potrivit datelor UE, in jur de 40% dintre copiii romani traiesc in saracie sau prezinta risc de saracie. Ca şi in multe alte state europene, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema majora pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescenţii şi tinerii cu varste cuprinse intre 15 şi 24 de ani sunt şomeri. Romania inregistreaza o rata ridicata – aflata in continua creştere – a tinerilor care nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi intr-o forma de educaţie şi formare (16,8% in 2012). Iniţiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF in Romania pentru a creşte accesul la o educaţie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili impotriva violentei şi abuzului şi a promova un stil de viaţa sanatos, oferind in acelaşi timp o noua şansa adolescenţilor vulnerabili. Finanţarea oferita de Wella susţine Atelierele de Formare de la Focşani, Piatra Neamt si Bacau. Anual, in fiecare dintre cele trei centre, aproximativ de 20 de adolescenţi vulnerabili provenind din sistemul public de protecţie a copilului sau din familii foarte sarace vor beneficia de acest tip de formare.

„Centrul pe care il lansam astazi este un bun exemplu de parteneriat public-privat care poate aduce beneficii multiple. Adolescentii care sunt in sistemul de protectie a copilului si cei din familii vulnerabile se pot pregati in meserii care sunt cautate pe piata muncii si angajatorii vor avea de unde sa recruteze forta de munca bine pregatita. Implicarea institutiilor de la nivel judetean este, de asemenea, esentiala pentru a putea continua si extinde astfel de actiuni. UNICEF in Romania promoveaza aceste parteneriate care aduc solutii simple si de succes, cu implicarea tuturor actorilor de la nivel local.”, a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF in Romania.

La eveniment au fost prezenti: membrii din conducerea Consiliul Judetean Bacau, oficiali ai DGASPC si AJOFM Bacau, reprezentanti ai autoritatilor locale, adolescenti beneficiari ai proiectului, profesionisti care lucreaza cu copii si adolescenti, membrii ai echipei UNICEF, precum si jurnalisti.

Despre Parteneriatul Wella – UNICEF

Din 2011, parteneriatul WELLA-UNICEF MAKING WAVES a contribuit la formarea a 37.000 de tineri si a familiilor lor din Brazilia, Romania si Viet Nam, care au dobandit diverse deprinderi de viaţa, pentru a-i ajuta sa işi dezvolte capacitatea de invaţare, a-i pregati pentru piaţa muncii, dar şi pentru a le da şansa sa faca alegeri informate in legatura cu viitorul lor.

Pentru a afla mai multe despre programul WELLA-UNICEF MAKING WAVES, vizitaţi pagina: www.wella.com/wella-unicef sau www.facebook.com/wellainternational. Informaţii suplimentare despre Iniţiativa UNICEF „Prima prioritate: niciun copil invizibil” sunt disponibile la adresa: http://www.unicef.ro/ce-facem/initiative/prima-prioritate-niciun-copil-invizibil/.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent in Romania şi in alte 190 de ţari şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenţa. In Romania, UNICEF lucreaza impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritaţi locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoala, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie sociala şi pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre WELLA, Divizia Salon Professional a Procter & Gamble

Prin produsele şi serviciile sale de excepţie, programele de formare profesionala care sunt o adevarata inspiraţie şi programele unice care ajuta la dezvoltarea afacerilor de salon, WELLA, divizia Salon Professional a P&G, reprezinta unul dintre cei mai importanţi experţi in ingrijirea parului şi frumuseţe. Zilnic, produsele şi serviciile WELLA transforma in realitate visele de frumuseţe ale milioane de stilişti şi consumatori din intreaga lume. Printre marcile WELLA se numara Wella Professionals®, Sebastian Professional®, Sassoon Professional®, Londa Professional®, System Professional® şi Nioxin®.
In Romania, Wella Professionals, distribuit de Professional Brands M&D, a acumulat o experienţa de peste 20 de ani dedicaţi frumusetii pe piata produselor profesionale pentru ingrijirea parului.

Va rugam vizitaţi pagina http://www.pg.com pentru noutaţi şi informaţii pe larg despre P&G (NYSE: PG) şi marcile sale.